Kiscicának kell jegyet venni ha vonaton velem van?
Szia bemásolom, amit a MÁV szabályzatában találtam
"A kézipoggyász terjedelmi határainak megtartásával vihető be élő állat a vasúti
kocsiba.
A 2. kocsiosztályú személykocsiba díjfizetés nélkül bevihető megfelelően csomagolva egészségügyi vizsgálat nélkül szállítható kis élő állat."(tehát ha szállítóban viszed, akkor nem kell fizetni)
Én is kerestem, de ezt nem találtam meg.
Egyébként, bemész a helyi vasútállomásra, és megkérdezed a jegykiadótól, pontosan tudni fogja.
Miért nem szállítóban szeretnéd vinni? Érdemes lenne pedig, mert nem tudod, hogy reagál a cicus a vonatozásra, elszaladhat, plusz akár kárt is tehet a kárpitban.
Most szép nagy hordozó van a Fressnapfban akciósan.
Egyébként én úgy emlékszem, hogy mikor a tengerimalacokat vittem szállítóban, egyszer a kalauz nagyon megnézte, hogy macska-e vagy nem, mert azt mondta, hogy a macskának kell jegy... de nem tudom, ha nem kell egészségügyi vizsgálat (kötelező oltások) a szállításhoz, akkor szállítható ingyen, de csak nem helyjegy- vagy pótjegyköteles kocsiban, mert egyébként IC-n hivatalosan csak vakvezető kutya szállítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!