Hogyan vegyem rá a lázas macskámat, hogy igyon?
Halálos méreg a macskának? Megvagy őrülve...Mi kölyöknek adtuk naponta egyszer 1 hétig és egészen rendbejött tőle...
HA halálos méreg lenne azt hiszem a beteg macska kicsit máshogy reagált volna...
Ha eszik, akkor nincs gond.
A fecskendővel és cseppentővel való itatásról:
Oldalról kell a szájába tenni, mert a szemből veszélyes lehet, mivel a légcsőbe mehet.
Főleg veszélyes a hátára fordított javaslat szerint.
A farkát tőben megfogva felemelve kell hőmérőzni, kb. 2 percig.Az emberi célra gyártottal.
A normál hője az emberétől magasabb 1-1,5 Celsius fokkal.
Tehát a 38 Celsius fok a normál.
Teát szőlőcukorral itass vele, vagy azt fecsizz be a szájába oldalról, ha nem enne. 3 ml-t egyszerre, és többször , legalább 2 óránként, ha lázas, és nem enne.
Technika: egyik kézben a fecsi, másik kéz 4 ujja a két füle között, tenyér a homlokán fixál.Fecsi hegye a fogközben bevezetve a szájba, és 3 ml be, figyeld a nyelést.
kedves 21.52.
Lehet, hogy te adtál a macskádnak aspirint és túl is élte, gratulálok hozzá.
A legtöbb emberi lázcsillapitó/fájdalomcsillapító gyógyszer gyomorvérzést okoz az állatoknak, főleg hosszabbb szedés esetén, tehát felelőtlenség csak úgy ezt javasolni egy gazdinak. Azon kívül az sem veszik sokan figyelembe, hogy a gyógyszereket 60-70 kilós emberekre adagolják, ha ezt beadod egy macskának, vagy kutyának, akkor jó kis túladagolást csinálsz.
Maradjunk alapvetően annál, hogy emberi gyógyszert NEM adunk az állatoknak, csak ha az orvos azt mondja és akkor is abban az adagolásban ahogy mondja.
Én csak annyit tennék hozzá az Asprinines témához, hogy tipikus esete annak, amikor az emberi hülyeség káros. ez az oldal hemzseg a hülye kérdesktől-válaszoktól, ám komolyan mondom, most rohadtul pipa lettem rád. ugyanis a szimplán hülye kérdéseken-válaszokon röhögni szoktam, de ezen amiatt húztam fel mgam, mert itt cicák életét kockáztathatod. az egyszeri macskatartó tegyük fel elolvassa, amit írtál, és megtömi szerencsétlen cicát vele... szerencsétlennek meg annyi:(
a te cicádnak óriási szerencséje volt, hogy nem szenvedett el mérgezést az Aspirintől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!