Hogy vegyem rá a macskámat, hogy játék közben behúzza a karmát?
Legyél gyors, és soha egy pillanatra se hagyd, hogy ráakaszkodjon a kezedre, vagy megharapjon. Lehetőség szerint térj ki a kieresztett karmos próbálkozásai elől is.
A macskát frusztrálja a sikertelenség, és egy idő után nem próbálkozik tovább. Rájön, hogy élvezetesebb behúzott karommal játszani, mint kieresztett karommal nem játszani.
Fontos, hogy ne legyél vele szemben erőszakos. Ha mégis "találatot visz be", ne torold meg, és ne élj vissza a testi erőddel (azaz ne "gyömöszöld") mert a testi erődet a karmával fogja megpróbálni kompenzálni.
A kölyökkortól való nevelés segít minden problémánál. Ha kezdettől fogva úgy kezeli az ember a kiscicát, mint az anyamacskák, magyarul a cicák közti kommunikációt alkalmazza, akkor nem is akadályozza a természetes fejlődését, és a cica még tisztelni is fogja. Én 120milliószor fogtam meg a grabancát anno ugyanannál a rosszaságnál, amit elkövetett, és raktam arrébb. Ha játék közben megsértett, abbahagytam azonnal a játékot aznapra, egy határozott "aúú"-val. Persze jól az arcába mondtam, amitől mindig meglepődött és azonnal elengedett :-)
És ami a legfontosabb volt, hogy a "nem"-et megtanulja!!! Ha nevelni szeretnéd, mindenféleképpen legyél következetes, és kitató!
A karom levágását legfeljebb szobacicánál tudom elképzelni. A mi macskáink kinti-benti macskák, ott vannak, ahol épp lenni akarnak. Sosem fosztanám meg őket attól a lehetőségtől, hogy fel tudjanak szaladni egy fára. Akár életmentő is lehet.
Ma kiszúrtam a macsekkal, felvettem egy könyékig érő edényfogó kesztyűt. Kezdetben hátrált tőle, de aztán ugyanúgy csócsálta, ahogy alapjáraton a kezemet, csak így nem éreztem belőle semmit. De azért láthatóan kevésbé lelkes, mint amikor a bőrömet szaggathatja. Sebaj, majd megszokja.:)
A grabancos dolgot én is többször kipróbáltam, de attól sajnos kifejezetten agresszív lesz. Rácsapni meg sosem volt szívem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!