Hogyan hívhatok magamhoz egy macskát?
A macskam midig a cic cic cic cic-re jon es semi masra,de amikor tudom h elvan barangolva es hangosan hivom akkor az egesz utcabeli macska odajon....
Es ez nem baromsag,mert ha ugyhivom hogy hulye hulye hulye biztos nem fog odajonni
14:59 > Nem akarlak kiábrándítani, de de igen, akkor is oda fog menni. Mint mondtam a hangsúlyban van a kulcs. A kutya sem azért jön oda mert tudja, hogy mit jelent a "gyere ide", hanem mert így tanították meg neki, hogy ha hallja ezt a kifejezést + a hangsúlyát akkor menni kell. Ha kajával betanítod, hogy az "abrakadabrára" menjen feléd, akkor feléd megy.
Mivel a macskát nem tudod tanítani, mert önző állat, így ő egyedül a hangsúlyra figyel. Ha a ciccogó hangot agresszívon mondod ki, nem fog odajönni... Ha kedvesen, hívogatóan mondod, hogy "hülye", akkor pedig igen.
"A macskák nem a gazdához kötődnek, hanem a helyhez ahol kaja van."
Ez ebben a formában nem igaz. Ha jó a viszony a cica és a gazdája között, akkor a gazdájához fog ragaszkodni. És nem az étel miatt, bár az is jogos, hogy előbb-utóbb elhagyja azt az embert, aki éhezteti. Te a helyében hű maradnál ahhoz, aki adhatna neked enni, mégis éheztet? Na ugye.
Előző vagyok, még egy tanács:
Ha magadhoz hívsz egy cicát, előtte guggolj le és guggolva hívd. Ekkor nem lát olyan nagynak, ezért kevésbé fél tőled.
Még a saját cicáim is inkább hozzám jönnek a kertben, ha előtte leguggolok. Érdekes, mert benn a lakásban mindegy nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!