Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Aki nyíratta már le a cicája...

Aki nyíratta már le a cicája szőrét, adna tanácsot?

Figyelt kérdés

Kérdezni szeretném,h megpróbálkozhatok vele itthon, vagy az amúgy sem sikerülne, főleg a hasától félek, azt úgysem engedné,szóval traumaként élné meg?

A másik pedig,h nem egy sovány cicusról van szó, korában sem fiatal már(7éves) tavaly meg lett csinálva nagyon kis cuki lett :)

[link]

[link]

[link]

[link]

(Igen az előző kérdéshez is én írtam a választ, pont emiatt jutott eszembe megkérdezni)

Szóval nem örülök,h tavaly is volt altatva, nem szeretnék ezt évente,viszont más megoldás nincs,vagy van???

Köszönöm szépen a válaszokat!!!

2011. jún. 8. 20:34
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

Ó, hidd el a Royal elég finom neki, az enyémek kb függők lettek tőle. Szerintem próbáld meg az Acanát, az enyémek attól szoktak fogyni, nincs benne annyi szénhidrát.

Megfordult a fejemben, hogy te tetted fel azt a kérdést, ezek szerint tényleg. Nagyon sajnálom a cicádat, de sajnos semmi okosat nem tudok mondani! Nem tudom a bélgyulladásnak és a végbélhurutnak milyen tünetei vannak, de gondolom ezeket már kizárták az orvosok. Ami még eszembe jutott, hogy valamilyen daganat van neki ott, és az váladékozik.

Amúgy, nem lehet hogy azért olyan kövér, mert el van vizesedve? A fertőző hashártyagyulladásnak van olyan tünete, hogy a macska hasüregében nagy mennyiségű folyadék halmozódik fel, bár ez hamar elviszi a macskát.

2011. jún. 8. 21:49
 22/39 A kérdező kommentje:

Kizárták?? Még ennyi lehetőséget sem mondtak, mint amennyit te...

Tényleg borzasztó dolog,nem elég,h baja van és úgy sajnálom,félek,h neh vmi komoly baj legyen, még nem is tud senki semmit.

2011. jún. 9. 08:53
 23/39 anonim ***** válasza:
Komolyan? Hát milyen orvosok ezek? Szurkolok, hogy a pénteki normális legyen és végre kiderüljön mi van! Esetleg megemlítheted neki amiket írtam, sose lehet tudni....
2011. jún. 9. 11:07
 24/39 A kérdező kommentje:

Hát most az van,h elvittük ahhoz a 4.orvoshoz, ő mondta,h amit állatorvos tudott tenni,mármint vizsgálatokat,azt megtették,ő se tud ennél többet.Vigyük át az állatorvosi egyetemre.Ott csinálnak, ilyen tükrözős vizsgálatot,ami 30-40ezer Ft.

Mivel ott volt 3 megállónyira,így átvittük,bementünk a sebészetre,ott is elmeséltem előröl, meg vittem a leleteket.

Most abban maradtunk,h vagy megcsináltatom a béltükrözős vizsgálatot, ami 20-30 ezer Ft, vagy pedig ezt kihagyva, egyből megműtik,és kiveszik a bűzmirigyét, mert szerinte 90%,h az lehet a baj.

Úgyh most nem tudom, mit csináljak, kedden kell telefonáljak,megkérdezem a műtét mennyi, és hát, ha kifizetem a vizsgálatot, és ugyanúgy az lesz az eredménye,h bűzmirigy kivétel,akkor fölösleges volt.

Nem is tudom,honnan lesz 20-30 vagy több.

2011. jún. 12. 11:14
 25/39 anonim ***** válasza:
Vágj bele a bűzmirigy kivételbe. Hiányozni nem fog neki, ha pedig az az oka a bajának, rendbe jön utána.
2011. jún. 12. 12:33
 26/39 A kérdező kommentje:

És az vajon rutin műtétnek számít?

Ivartalanítás óta nem volt még sosem műtve, és féltem nagyon.

Már azért a 8 év felé is közeleg,meg még kövér is.

2011. jún. 12. 13:52
 27/39 anonim ***** válasza:

"A másik helyen leírtam,h nem azért nyírattam le,h cukibb legyen, hanem hosszú szőrű cicáról van szó,és akkor nagyon csomós volt a szőre nem lehetett már kifésülni. "

Talán gondozni kéne a szőrét napi szinten és nem megvárni míg csomós lesz...

2011. jún. 15. 08:59
 28/39 anonim ***** válasza:
imádom a cicákat ne is haragudj. de szegénykét mintha valami elütötte volna:S nagyon csúnya így. pedig egy gyönyörű fekete cica. NE VÁGASD LE A SZŐRÉT! AMELYIK ÁLLAT ORVOS MEG ILYENRE VÁGJA SZAKADJON LE A KEZE! már bocsi. de ne vágasd gyönyörű szőre van. ha esetleg a földig érne azt mondanám h jó egy picit h ne lógjon neki. de h kopaszra? tudok jobbat:D csináltass a szőréből táskát basszus. pont láttam a tv-be. a gazdik lenyíratják a szőrt és táskát csináltatnak belőle xd
2011. jún. 15. 09:10
 29/39 xxxTüncsixxx válasza:
szerintem egy egyszerú haj nyíró géppel..vagy ollóval..és közben valaki foglalja le a tekintetéét...vagy nem tudom..:) sok sikert hozzá...:) 15/L
2011. jún. 15. 17:09
 30/39 Kamcikusz válasza:
visszatérve a szőrnyíráshoz: én 3 kisebb lexikont is kiolvastam a macskákról. ha a cica hosszú szőrű, fölös kopaszra nyírni, kozmetikushoz viheted "igazításra", azt még a macskák legtöbbje élvezi is, de ha kopaszra akarnád nyíratni altatás nélkül, akkor azzal elég erőtelljesen lesokkolnád. és ha ez után is pucéran tetszik, akkor látogatsd meg a legközelebbi cicakiállítást a Lurdy házban, ott majdnem mindig árulnak Szinksz kölyköket, vagy nézz be egy cicakereskedésbe egy peterbaldért. :)
2011. jún. 15. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!