Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Aki nyíratta már le a cicája...

Aki nyíratta már le a cicája szőrét, adna tanácsot?

Figyelt kérdés

Kérdezni szeretném,h megpróbálkozhatok vele itthon, vagy az amúgy sem sikerülne, főleg a hasától félek, azt úgysem engedné,szóval traumaként élné meg?

A másik pedig,h nem egy sovány cicusról van szó, korában sem fiatal már(7éves) tavaly meg lett csinálva nagyon kis cuki lett :)

[link]

[link]

[link]

[link]

(Igen az előző kérdéshez is én írtam a választ, pont emiatt jutott eszembe megkérdezni)

Szóval nem örülök,h tavaly is volt altatva, nem szeretnék ezt évente,viszont más megoldás nincs,vagy van???

Köszönöm szépen a válaszokat!!!

2011. jún. 8. 20:34
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

Jó nem írtam le melyik kérdés,igaz ,de tavaly csakis azért lett lenyírva,mert nagyon csomós volt már a szőre.

Én sem örültem neki, minden egyes altatás meg kábítástól rosszúl vagyok és félek,h felkel-e.

Kicsit sem vagyok divat ember,hol érdekel hogy néz ki,egészséges legyen.

.és leírom még egyszer,h szíves örömest fésülném egész nap is akár,nem vagyok lusta, rengeteget van vele foglalkozva,de nem engedi.

..és gondoltam,h mivel úgy is meleg lesz,plusz fürdetni sem lehet, így neki is jobb lenne.

Egyébként a trauma alatt nem tudom mit értetek,mert teljesen jól viselte sőt.

2011. jún. 8. 21:11
 12/39 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, egyébként szerintem pont az a gond, hogy már 7 éves. Így már nehéz lenne hozzászoktatni pl. nyírógéphez, hiszen azt egész kicsi korától kellett volna elkezdeni. Lehet, hogy most még a hangjától is elrohanna. Ilyen korban már nem szeretik az idegen dolgokat a macskák.
2011. jún. 8. 21:12
 13/39 A kérdező kommentje:

Igen ebben teljesen igazad van,ahogy olvastam a cikket amit belinkeltél,ez tényleg így van, valószínű kiskorától kellett volna hozzászoktatnom,ez sajnos nem történt meg.

Keverék kis cicaként került hozzánk,nem tudtam,h ilyen nehézkes szőre lesz.

A nyíró hangjától nem hinném,h félne, mivel 2 naponta mossuk neki a popsiját,és legalább hetente egyszer lenyirom(bár nem "nagy" hajnyíróval,hanem kis elektromos borotvával)a hátsó részét,segge környékén a szőrt.

Muszáj sajnos,valami baja van,emiatt is már kivagyok, legalább fél éve már,h váladékos neki a hátsó része,hiába mosdatjuk meg,1-2 nap és mintha semmit sem érnénk vele.

Ezen a héten megyek vele már a 4.orvoshoz,rengeteg pénz benne van,és még senki sem tudja mi baja.

Már nagyon aggódok,jelét nem mutatja,h beteg,eszik,iszik,játszik,de ez biztos nem normális dolog.

Bocsi,h leírtam,de hátha találkozott vki ilyennel.

Szóval szegénykém nagyon szépen tűri a "hadműveletet",a rendszeres popsi mosást,nyírást.

..de,h én otthon neki vágjak,még a hátán hadján,lehet,h menne,de a hasa tuti nem, és nem akarom össze-visszanyirbálni.

Köszönöm a válaszokat

Tényleg csak az idegesít fel,h nem ismer senki,és ugy vagyok beállítva,h csak divatból nyírnám..

2011. jún. 8. 21:19
 14/39 anonim ***** válasza:

Nah igen, ilyen válaszokat nem szeretnék kapni.

Ja mert fáj az igazság,mi, kényelmesebb lenyirni,mint gondozni.

2011. jún. 8. 21:20
 15/39 anonim ***** válasza:

"tavaly meg lett csinálva nagyon kis cuki lett :)"

Na ezért nem adnék élőlényt divattinip,csák kezébe ,gondolom Paris Hilton a példaképed,agyi szinten hasonlóság van sajnos.

2011. jún. 8. 21:22
 16/39 A kérdező kommentje:

A rossz indulat az ott van,mindegy örülök,ha jönnek még értelmes és segítőkész válaszok.

Nem fogom itt bizonygatni,meg ilyen rosszindulatú,romlott embernek magyarázkodni,én tudom,h imádom őt,és rendesen gondozom.

2011. jún. 8. 21:23
 17/39 anonim ***** válasza:
Milyen idősen került hozzád a cica? Hány éves vagy te? És persze, hogy nem szerei ha fésülöd ha 6 éves koráig nem látott kefét :/ Lehet hogy szereted, de nem úgy tűnik, hogy nagyon gondoztad volna, ha hagytad így összecsomósodni a szőrét...
2011. jún. 8. 21:29
 18/39 anonim ***** válasza:

Pff, az eszem megáll, hogy ezek a qrva állatorvosok kb. semmire sem jók. -.- Azt tudjátok honnan jön a váladék? Volt itt régebben egy ilyesmi kérdés, elég jó tippeket adtak a válaszolók, de sajnos nem találom. :( Ivartalanítva van? Mivel etetitek egyébként?

Én egyébként továbbra sem ajánlom a szőrnyírást, bár így hogy folyton mosdatni kell hátul, lehet hogy egyszerűbb. Negyed óra alatt a furminátorral rengeteg szőrt ki lehet szedni, ha minden nap 10 percet fésülöd, kizárt hogy gubancolódjon a bundája. :O

2011. jún. 8. 21:31
 19/39 anonim ***** válasza:

Rosszindulatú,romlott embernek magyarázkodni.

A élet reméljük kisebbre szabra a nagy szadát,hogy jössz te ahhoz,hogy romlottnak nevezz itt bárkit is,a többségnek valószinű a gyereke lehetnél.Sajnos a pokolba vezető út is jó szándékkal van megkövezve.

2011. jún. 8. 21:34
 20/39 A kérdező kommentje:

Igen kivan ivartalanítva.Hát mivel elég kövérke, a Royal C. diétás tápon volt már vagy 2-3 éve.Minden orvost megkérdeztem,h baj-e mint mondta,h nem, mert a cicák nem olyanok mint mi,nem kell a változatosság.

Most vagyok úgy,h szerintem leállok vele,mert nem fogyott tőle semmit,így adtam, amennyi adagot kellett.

Fosszam meg a finom falatoktól,miközben nem is fogy,a másik cicám egy borzasztó szerencsétlen balesetben halt meg,és úgy vagyok vele,h küzdök azért,h ne hízzon, és közben bármi más is történhet,és akkor még "szenvedett" is,h néha néha egy jót egyen.Persze ugyanúgy a szárazon akarom főleg tartani,mert az az egészséges.

Igen azt a kérdést amiről beszélsz is én tettem fel,azért is kérdezem itt,nem akarok újra indítani.

Hát most már több mint valószínű,h a popsijából,mert ez is kérdéses volt sokáig,de egyik takarításnál,a popsijából lövelt ki, ilyen még nem volt...

Volt vérvétel,ultrahang,vizeletvizsgálat, és elment úgy 50ezer..

Tényleg mindenem ez a kis állat,nagyon óvom,féltem,úgyh reménykedem a pénteki állatorvosban...

2011. jún. 8. 21:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!