Meghalt az anyamacska. Néhány tanács? :/
És ennyi. Sokat legyél körülöttük azon kívül is mikor megeteted, hogy hozzá szokjon az emberekhez.
óvatosan etesd őket, mert ilyenkor kicsi még az orruk és a szájuk is és nehogy megfulladjanak.
Sajnálom. :(
Laktózmentes tej helyett jobb lenne a tápszer, de ha nincs más, akkor ezzel naponta jópárszor. Kis cumisüveget is lehet kapni állatkereskedésben, sőt van direkt erre való macskatej/tápszer is. De te is gyárthatsz valamiből cumisüveget, ha nincs más.
Evés után pisit-kakit óvatosan ki kell nyomkodi. Maszírozd őket ott egy puha ronggyal vagy valamivel és sikerülni fog.
És igen, a lakásban legyenek, csinálj nekik kis vackot egy dobozba vagy valamibe, tegyél bele puha rongyokat.
Mennyi idősek?
Az, hogy 5-8 szor eteted, arra enged következtetni, hogy úgy 2-3 hetesek a picik.
A kiscicák 3 hetes korukig nem képesek önállóan elvégezni a dolgukat, az anyukájuk nyalogatással ingerli őket pisilésre, kakilásra. Az anyuka helyett langyos, megnedvesített vattakoronggal tudjuk kiváltani ezt az ingert, ahogyan már előttem is írták.
Könnyebb a kakilás, ha az etetést követi a hasmasszírozás.
Ha a cica egész testét végigtörölgetjük enyhén nedves vattával, vagy törülközővel, akkor az megnyugtatja a piciket, mert az anyukájuk is így szokta mosdatni őket.
Ha teheted, vegyél laktózmentes tejpótló tápszert, a legolcsóbb is megteszi, pl. a "Panzi".
4 hetes korban lassan lehet szoktatni szilárdabb ételre, úgy, hogy a tápszert kiegészítjük pl.kefírrel kevert májkrémmel. Ezt is adhatod egy nagyobb lyukú cumisüvegből, vagy fecskendőből. Ha erre is rákapott, majd ezután jöhet a pástétom állagú junior konzerv.
Én tehén tejjel neveltem fel egy pici kandúrkát, az anyja nem akarta etetni. Fecskendőből szopta a tejet és most már nagyon szép, nagy, 6 kg -os.
Nekem is most halt meg egy másik cicám, tudom, hogy nagyon nehéz...
A legfontosabb, hogy pisiltesd őket!!! Ők még nem tudnak ugyanis, az anyjuk nyalja ki nekik szó szerint...hogy a helyüket tisztán tartsák...
Ezt úgy kell csinálnod, hogy fogsz egy zsebkendőt, konyhai törlőt, vagy wc papírt, jó rétegesen, és dörzsized a kis pisilőjüket vele, meglátod hirtelen el fog indulni, és pikk pakk csurogni fog a papír a pisitől...
Érdemes egy szemetest eleve oda készíteni...
Nem tudom mikor halt meg az anya, de gyorsan szaladj, ezt csináld meg velük.
Ja és csakis Royal Canin tejpótló por!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!