Pénteken érkezik a sziámi kiscicám. Este fog nyavalyogni?
15 évig volt egy sziámi cicám.Az első pár éjszaka mindenképpen számítsatok arra,hogy nyávogni fog.Előfordulhat persze, hogy nem, de azért általában minden macska nyávogni szokott, ez természetes.Eleinte mi sokat bajlódtunk a miénkkel, mert a szüleim nem akarták beengedni éjjelre a szobába, de nem bírták elviselni a nyávogást,úgyhogy a macska végül köztük kötött ki az ágyban, vagy az én ágyamban...XD
Ha már szobatiszta a cica, és a Ti lakásotokban is alomra szokott(vagyis megtalálja ha kell neki, és nem áll fenn "balesetveszély"), és nem jelent gondot számotokra az,hogy felmehessen az ágyra,akkor nem érdemes kísérletezni a kizárással.Hagyjátok,hogy szabadon mászkáljon éjjel is.Nálunk ez vált be:)
Ha viszont mindenképpen arra akarjátok szoktatni,hogy kint aludjon, akkor azzal semmiképpen nem értek el eredményt, ha kimentek a macskához valahányszor elkezd nyávogni,mert hamar rájön, hogy ha nyávog,akkor valaki felfigyel rá.Tegyétek a fekhelyére, aztán hagyni kell kint a helyén és ne menjetek ki rászólni,vagy megsimogatni.Elég gyötrelmes pár éjszaka lesz, mert a Sziámik tényleg hangosak,de szerintem csak így érhettek el eredményt.
Amikor az enyém kicsi volt nem nyávogott de kb egy hétbe telt h rászokjon sötét=alvás, és a fejemen mászkálni TILOS
De azt még nem tudtam elérni h reggel ne vadásszon a kilógó testrészeimre úm. kéz, láb
ajajj ettől féltem,nem is lenne gond a nyávogással mivel 2 csincsillával élünk egy fedél alatt ,aminél nincs rosszabb, de a szüleim nem tudják hogy új családtag érkezik , de ugyis megtudják persze,, egy macskát nem lehet titkolni főleg nem bent, de nem akarom hogy kivigyék, ő szobacica lesz,ha viszont este riadózni fog akkor lefogunk bukni :S
amugy milyen egy kis sziámi?? már ebben a korban is nayon rendetlenek?
Te ismered a szüleidet, remélem tényleg elfogadják majd a kiscicát, ha ilyen hirtelen, kész tények elé állítod őket...
nekem 13 éves a sziámim, tényleg élénk fajta, főleg kicsinek és "erős hangja van".
ha szobacica lesz és ott leszel vele, az segít neki. az enyém pár napig sírt esténként, de ő nem jöhet fel az ágyba, szerintem ha odavettem volna magam mellé nem is nyávogott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!