Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha kint hagynám a cicát...

Ha kint hagynám a cicát télen, megfagyna?

Figyelt kérdés

Akarok kiscicát pár héten belül. A szüleim nem igazán díjazzák.. És kérdezte apu, hogy télen hova fogom rakni pl, mert megfagyna kint.. Ezzel kapcsolatos a kérdésem. Tényleg megfagyna kint? :S Mondjuk a teraszon, úgy h van felette tető, mondjuk egy dobozkában, vmi kis takaróval, vagy régi pulcsival? Mert ha nagyon fázna szegénykém, akkor inkább nem is hozok :S:S Amúgy meg sehova nem tudnánk rakni. :S

Köszi a válaszT! :)

2011. ápr. 27. 19:10
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
De biztos? :S Ezt mondtam anyunak, és mondta, hogy próbáljam meg télen, hogy befekszek egy hungarocell dobozba, és nézzem meg h fázok e.. mondtam, hogy azért elég vastag bundát növesztenek :S
2011. ápr. 27. 20:40
 12/21 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, elhiszem,h nagyon szeretnél kiscicát,de az felelősséggel jár. Ugye tudod?

Nem kioktatni akarlak meg semmi ilyesmi, és a menhelyeknél,meg az utcától biztos jobb helye lenne nálad ,elhiszem,h gondoskodnál is róla.

...de ha a szüleid ennyire nem akarják,akkor segíteni semfognak nagyon semmiben,és nem csak simogatással jár ám az együtt.

Csak annyit mondok, gondold jól át, mert egy életre szóló dolog,plusz rengeteg pénz is.

20/L

Üdv.

2011. ápr. 27. 20:46
 13/21 anonim ***** válasza:

Egyébként az én cicáim is kinnt voltak egész télen, az egyik csak fél éves volt :) Nem lett semmi bajuk :) Fából van nekik házuk (külön mind a 3-nak mert együt nem szeretnek aludni) és ki van bélelve hungarocellel, meg ruha van alattuk.

Nem tudom hány éves vagy de szerintem, ha tényleg átgondoltad úgyis tudod hogy mivel jár gondozni egy állatot :)

20/L

2011. ápr. 27. 21:03
 14/21 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, nem lesz a cicának semmi baja kint. A családi házas cicáknál sokan nem is engedik be őket a házba. De a szülők puhíthatók. Az én macskám sem jöhetett be, mert a szülői szigor ellenezte. De szép lassan a szülők is megszeretik és egyre elnézőbbek lesznek vele. Így mostanra az enyém most már ki-be járkál kedve szerint. De ha még se megoldható, hogy beengedd, akkor se aggódj érte. A macskák megtalálják a megfelelő helyet maguknak télen.
2011. ápr. 27. 23:16
 15/21 anonim ***** válasza:

Nekem is egyből az fordult meg a fejemben, hogy ha ennyire nem akarják a szüleid a macskát, akkor ki fogja kifizetni azt a rengeteg pénzt, ami a felelős állattartással jár?

Ki fogja kifizetni az ivartalanítást? Az oltásokat? A kajáját? Ha beteg, megsérül, ki fog vele az orvoshoz rohanni, és kemény tízezreket kifizetni? Még a legnagyobb biztonságban tartott szobamacska is megbetegszik élete során 2x-3x, egy kinit macska meg ráadásul ki van téve rengeteg veszélynek, a többi macska, kutyák, autók, gonosz emberek, stb,stb (azért hozzátenném hogy pont ebből kifolyólag a kinti macskák gyakran még a 4-5 évet se érik meg, holott egy macska átlagéletkora 14-15 év körül mozog...)

Ez hatalmas felelősség, és rengeteg pénz. Azt se tudod mikor lehet őket elválasztani, látszik mégcsak nem is konyítasz a macskákhoz, legalább pár szakkönyvet elolvashatnál, ha annyira állatot akarsz...

2011. ápr. 28. 09:58
 16/21 anonim ***** válasza:
Ja és azt még hozzátenném hogy kinit macskáknál a bolhaírtás is ÁLLANDÓ kiadás, tehát minden hónapban legalább egy ezres (most a spot on készítményekről beszélek, mert csak azt lehet éremlegesen hatásos és biztonságos bolhaírtónak nevezni)
2011. ápr. 28. 10:01
 17/21 anonim válasza:
Hát figyelj nekünk kinti is meg benti is a cicánk nyáron kinn alszik télen meg a garázsba/pincébe, mert szerintem egy átlagos macskanem aludná végig az estét legalábbis a miénk nem... :)
2011. ápr. 28. 16:18
 18/21 anonim ***** válasza:
Így van, ha nincs aki finanszírozza a cica rendes ellátását akkor inkább mond le róla. A szüleid biztosan nem fognak neki normális prémium minőségű eledelt venni, beadatni évente a szükséges oltásokat, ivartalaníttatni, havonta féreghajtani, bolhátlanítani stb. Ezek alapvető dolgok és mind kemény pénzekbe kerülnek, gyanítom ezt a szüleid nem kalkulálták bele büdzsébe, szerintem úgy gondolják ha hazaviszed hát legyen de ők nem fognak vele foglalkozni. Szóval az csak egy része a dolognak hogy mi lesz vele télen, mert ahogyan előttem is írták, azt meg lehet oldani, nem lesz semmi baja. De rengeteg más vonatkozásban is át kell gondolni a dolgot.
2011. ápr. 28. 17:08
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha tényleg rendes kuckója lesz, akkor túl fogja vészelni a telet.! ;)
2011. ápr. 28. 18:36
 20/21 anonim ***** válasza:

Pontosan én is erre gondoltm, ahogyan az előttem válaszoló is írtam.

Azért mondtam,h nem kioktatni akarlak, mielőtt jönnének a támadások,csak tényleg tudni kell azt,h nem csak simogatásból áll, meg kirakunk neki pár maradékot és annyi.

Vegyük akár az én példámat, 7éve van meg a cicám,most egy olyan rejtélyes probléma van nála, ami idáig 50ezrembe került és még mindig senki nem tudja mi baja..teljesen ki is vagyok ettől..

..de egy fillért sem sajnálok tőle, csak végre jönnének már rá,h mi

..és nem hinném,h ez ment volna úgy,h egyedül vagyok, a szüleim meg ki nem állhatják, nem hogy finanszíozzák

Maga az etetése, ellátása, egy macskának kb. durván 5-6 ezer ft havonta

főleg,h kinti évenkénti oltásait is meg kell kapja,ivartalanítani kell..ami hát..had ne mondjam..közel 10ezer, és azt NEM lehet elhagyni

Szóval tényleg gondold át, beszéld ezt meg, mert ha nem állnak melléd, meg az egész cica ügy mellé, akkor akárhogy is szeretnéd, várj még vele.

Imádom a icámat,de kutyusra is nagyon vágyom már évek-óta, de megbeszéltük itthon ,hnem lehet, cicába beleegyeztek, segítenek is benne maximálisan, és így a jó.

Úgyhogy én is kikutyázom magam a szomszédban, mert tudom,h úgy nincs értelme, ha nem tudnék neki maximálisan mindent megadni :)

20/L

Üdv.

2011. ápr. 29. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!