Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskát lakásba állatkinzas?

Macskát lakásba állatkinzas?

Figyelt kérdés
Szeretnék macskat egy 45nm-es lakasba, de sokat azt mondjak, h ez "allatkinzas". Én nem értek ezzel egyet. egyedul lakok, 12 orat melozok, de régen is volt macskank és naon szeretem, biztos vok benne, h jo dolga lenne nalam. Segitenétek meggyozni arrol, h jol fogja magat érezni nalam?!
2011. ápr. 25. 20:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Figyelj, amikor mi hoztuk el a két macsekot, mi is meg voltunk ijedve, hogy mi lesz, de ez volt a legjobb döntés amit meghozhattam, ezerszer kevesebb gondd van velük. A két macsek kajája prémiumtápokkal kijön kb havi 8ból. Sokkal jobban szocializáltak mint az egyke macskák, nem próbálják az embereket jobb híján belevonni az agresszív játékokba, úgyhogy nincs "lábnak harapva karmolva nekugrás" és egyéb nyalánkságok amik egyke macskáknál megvannak, főleg kiskorukban.

Amúgy a mieink is bentiek, jelenleg kb 35 négyzetméteren élünk, most fogunk átköltözni egy 49esbe, és eddig is remekül elvoltak. Hámhoz lettek kiskorukban suoktatva, és vittük őket rendszeresen sétálni, az egyik már nem akar (!!!) jönni, üvölt, ha ki akarjuk vinni a lakásból, szóval szerintem eléggé egyértelmű hogy nagyon is jól elvan ő odabent és esze ágában sincs kimenni. A másikat visszük sétálni. A harmadik macsek aki szüleimnél él, már 14 éve él bent a lakásban, 6 lóval nem lehetne onnan kivontatni (próbáltuk).

Amúgy meg menj el egy menhelyre, egy pillanat alatt meg lesz válaszolva a kérdés hogy jó helyen van-e nálad a macska...

2011. ápr. 26. 10:57
 12/14 anonim ***** válasza:

A macskák képesek 24 órából 20-at átaludni. Én is lakásban tartok cicát, mikor hazamegyek, mindíg nyújtózkodva kászálódik ki a fotelből, nyilván aludt...

Úgyhogy nem tartom állatkínzásnak, és ha megfelelően gondoskodsz róla (szeretet!) nem fogja rosszul érezni magát.

2011. ápr. 26. 12:31
 13/14 A kérdező kommentje:
kösz a válaszokat, nagy segitség volt.
2011. ápr. 26. 16:05
 14/14 anonim ***** válasza:

Sokan azt hiszik a macska egy nagy szabadságra vágyó lény. Kamu. Persze ha azt sszokja meg h kint van akkor igen de amúgy nem hiányolja...jó enyém néha rágerjed a madarakra kinn akkor nyávog egy sort, de aztán befekszik szépen a pihepuha ágyba és nem tűnik hátrányos helyzetűnek.

A benti macskák amúgy tovább élnek, mert nem szednek össze minden vackot.

Mivel iszonyú lusták napi kb 12-15 órát is alszanak v lustulnak, ráadásul minél idősebbek annál kevésbé vágynak ki a melegre, hidegre, esőbe, porba...stb. Ha meg sose volt kinn nem is hiányzik neki.

Bent is ragyogóan elugrál a szekrény tetején...stb.

A macska nem egy nagytestű kutya akinek nemtom milyen mozgásigénye van.. Kin t is ideje nagy részét lustulással tölti és hidd el az ágyadat jobban preferálja mint a kemény földet:)

Amúgy sztem vágj bele! De készülj fel! Se szoba növény, se értékes kacatok, se bőrkanapé!!!!!

2011. máj. 1. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!