Konkrétan milyen tápot ajánlotok neki?
kb. 7-8 hónapos ivartalanított lány cicámnak kb a tavasz kezdete óta eléggé hullik a szőre. nem látszik a bundáján a hiány, de mindenhol ott a szőre. ha kicsit nyirkosabb tenyérrel megsimogatom, akkor tiszta szőr leszek.
az állatorvos azt mondta,h. a rossz minőségű kaja miatt.
konkrétan milyen prémium tápot kéne neki adni? közelítő árat is mondjatok légyszi, ha tudjátok.
Eddig mivel etetted?
Szerintem jó az Acana, Orijen, Royal Canin száraztápja, és mellé kiegészítésként husit, magas hústartalmú alutasakosat, konzervet adj.
tudom melyikek ezek a prémium tápok, de azon belül konkrétan?
vagy esetleg a közepes árúak, mint a Happy Cat, vagy a Cat Chow is beválhat? mert azért az Orijen pl. túl drága sztem..
v esetleg nincs direkt szőrhullásra vmi?
eddig konzervet kapott, Whiskast, meg ilyen olcsókat, plusz Whiskas száraztápot, meg néha kap csirkét, párizsit, ilyesmit.
Azt tudnod kell, hogy az élelmiszerboltokban kapható tápok nagyon rosszak, csak hulladék és selejt van bennük, ez a konzervekre fokozottabban igaz.
Elsősorban száraz tápot kapjon, és ha azt megette, ki lehet egészíteni jó minőségű! konzervvel.
A Royal Canin-nak van kifejezetten szőrtápláló tápja például. Ha Cat Chow-val akarod etetni, adj neki mellé multivitamint, mert az a táp nem sokkal jobb mint a whiskas.
tudom,h. vacakok, már amúgy is akartam neki jó minőségű száraztápot, csak nem tudom milyet.
egyébként anyukám kérdezte,h. C- vitamin kell nekik? és ha igen, akkor be lehet adni abban a kis tabletta formában, ami embernek való?
Nemkell neki C vitamin, a macskák szervezete előállítja ezt a vitamint.
Soha ne adjatok neki embernek készült gyógyszert, vitamint, a veséje láthatja kárát, ráadásul az összetétele embereknek lett kitalálva, nem macskáknak, csak ártanátok vele hosszú távon. Nektek sem ajánlott a cicáknak készült gyógyszer, vitamin. :-) (csak hogy szemléltessem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!