Hogy lehet rászoktatni egy kiscicát, hogy az alomba pisiljen és ne a szőnyegre? Milyen módszereket ajánlotok?
én megvettem az almot,és az alomtálcát...majd a cicámat megfogtam a kezembe,kapargattam az almot a másik kezemmel,és beletettem utána a cicát is:)
Azóta belemegy
a szőnyegről itassátok föl egy vécépapírra a pisit, majd azt tegyétek az alomba. mutassátok meg neki, hogy érezze a szagot, a kicsi mancsait húzogatni kell az alomba, előbb utóbb rájön, hogy ott a cicavécé.
a szőgyegből ecetes -mosgatószeres vízzel tüntesssétek el a szagot.
Általában egyszer belerakod, és egyből megtanulják,h hova kell menni.
Egyébként tényleg félelmetes mennyi ideig bírják visszatartani, ha arról van szó :)
Nekem nemrég vizeletet kellett volna vinnem az orvoshoz,és azt mondta,h alom nélkül hagyjam az alomtálcát, és akkor ha belepisil vigyek belőle mintát,mindegy és képes volt egész nap nem pisilni,kakilni, pedig szenvedett szegény.
Volt vagy reggel 10 mikor felszedtem az almot,aztán már este 7kor,láttam,h úgysem megy bele, úgyhogy visszatettem,jaj úgy rohant :)
De aranyos volt,nem ment máshova pisilni :)
A cicáknál ösztön, hogy el kell kaparni a "végteméket".
Ezért aztán, aki a kis mancsával megkapirgáltatja vele az almot, annak a cicája valóban szinte rögtön oda fogja végezni a dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!