Macskámba belement egy kullancs, de nem engedi kiszedni. Mi van, ha fertőzött? :S
Kutyámból már sokszor szedtem ki, ő hagyja, de a macskám nem. Ráadásul a szeme csücskében van, szóval elég érzékeny ponton, ha közelítek felé a kezemmel, már szalad is.
Csakhogy: húsvét van, holnap is, szóval legjobb esetben is csak kedden tudom állatorvoshoz vinni:S Mi van, ha fertőzött? Annak mik a tünetei? Enni eszik, de mégis, kicsit levernek tűnik. Bár lehet, hogy csak én képzelem be. Végül megy ide-oda, most épp az udvarra ment ki, dörgölőzik, hogy simogassam meg.... Szerintetek lehet baj?
A macskákat is megfertőzheti a kullancs sajnos! Itt egy cikk, ezt olvasd el: [link] Nem tudom, pontosan milyen betegségeket kaphatnak el, de szerintem a Lyme-kór tuti szerepel a listán..
A kullancsot viszont muszáj kiszedned. Ha neked végképp nem megy, akkor viszont vidd el ügyeletre. Ma is vannak állatorvosi ügyeletek, ott szakszerűen el tudják belőle távolítani a kullancsot. Márcsak azért is nagyon fontos lenne, mert ki tudja, hogy a szemének nem lesz e baja (bezsibbad, stb) szóval mindenképpen el kéne vinned, vagy neked kikéne szedni. A kullancs 3-4 napig lappang, utána kimegy, de otthagyja rossz esetben a fertőzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!