Ha elviszem a macskákat azért megbüntetnek?
Szóval kóbor macskák járnak hozzánk évek óta, itt a tavasz tele vannak kullanccsal, és valamelyik beteg is.
Arra gondoltam, hogy beteszem őket egy dobozba és a közeli erdőbe kiengedem őket. Elvileg ragadozók, vagyis madarat, gyíkot megtudják fogni, hogy tudjanak mit enni.
Ha ezt megteszem az sérti az állatvédelmi törvényt, vagyis engem megbüntetnek ha meglátnak?
Kíváncsi vagyok, hogy te mit tennél ha 8-9 beteg macska járna hozzátok évek óta. Jönnek hozzánk rokon gyerekek is, az állatvédőkkel beszéltünk, ők közölték hogy nem tudják hova vinni.
De ha szerinted embertelen vagyok, akkor add meg a címedet és átviszem hozzád. Kezdhetsz velük azt amit akarsz.
Nyugodtan elviheted az erdőbe.A kóbor macskák ott is megélnek.Nem ütközik törvénybe,hiszen nem kínzód az állatokat. A vadászok sem ölik meg őket,hanem összeszedik és menhelyre viszik,vagy sintért hívnak ki..Szívem szerint én is ezt tenném,mert eléggé kikészülünk,hogy a társasházi kertben 20-30 kóbor macska van akik állandóan ellenek,és egész éjjel a nyávogásukat kell hallgatni..A sok vénasszony meg eteti őket,pedig többször kiírták,hogy TILOS etetni a kóbor állatokat..Nem is akárhogy etetik őket.Egyszerűen a harmadik,negyedik emeleti ablakból csak kiöntik a kaját a járdára a macskáknak..Nem egyszer járt már úgy valaki,hogy éppen hazafelé ment,és a nyakába landolt a csirkepörkölt maradék..
Szóval nyugodtan vidd az erdőbe,vagy hívj fel egy sintért hogy vigyék el a macskákat..Nálunk már volt olyan szomszéd aki mérgezéssel fenyegetőzött ha még egyszer a nyakába kapja a kaját..Én személy szerint a mérgezést elítélem,mert nem a macskák tehetnek arról,hogy vannak hülye emberek,de valami megoldással ami nekik is jó eltávolítanám én is őket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!