Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan végzi el az àllato...

Hogyan végzi el az àllatorvos?

Figyelt kérdés

Sziasztok, hétfôn lesz egy hete, hogy a cicumat ivartalanìtottàk! A kôtés még mindig rajta van, pedig néha nagyon durvàn pròbàlkozik szegénykém , hogy leszedje, nem megy neki, mert a hasàn a kôtés alatt kb 2mmes szôrre lett ràragasztva a kôtés, ìgy esélytelen, hogy ô vagy akàr mi leszedjûk neki... Varratszedére majd csak szerdàn reggel tudunk menni, akkorra kaptunk idôpontot, ugyanott ahol a mûtétet is csinàltàk..

Nàlatok ez hogy volt? Leszedte a cica magàtòl?

Amùgy a ragacsaz kb olyan mint a Leukoplast, csak fehér és allatta van valami pamacs is, nem tudom, nem kellene màr levegôznie a sebnek?

Elsô alkalom, még nem tapasztaltam ilyet soha, Van tippetek?

2011. ápr. 3. 00:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
felszívódó varrata volt a macsnak és teljesen csupasz volt a seb...11 kor műtötték, este már aggódtunk, mert nem akart felkelni, másnap arra keltünk 7 kor, hogy a kutyát pofozza a virágcserépből
2011. ápr. 3. 00:12
 2/12 anonim ***** válasza:
Az orvos nyílván mondta, mit tegyetek, vagy ne tegyetek a kötéssel.Ha nem volna rajta a kötés, gallért kellene viselnie a cicának. Az sokkal zavaróbb lenne neki.
2011. ápr. 3. 00:34
 3/12 A kérdező kommentje:
Azt mondta, jò lenne ha minimum 3-4 napig nem szedné le... Hàt szerintem magàtòl ezt az életbe se szedi le... Szòval ezért tettem fel a kérdést! Valaki esetleg?
2011. ápr. 3. 10:40
 4/12 anonim ***** válasza:

Le lehet venni a sebvédő tapaszt óvatosan, de utána be kell kötni az egész macska törzsét.

A sebre lehet neogranormon hámosító krémet kenni, csak is tiszta kézzel. A kötést kétszer háromszor cserélni kell.

Ám ha nem piszkálja a sebvédő tapaszt akkor szerintem hagyd rajta. Sokkal jobban szellőzik mintha az egész manyek be lenne kötve.

2011. ápr. 3. 11:34
 5/12 anonim ***** válasza:

Jaaa!

Most tünt fel, hogy be van kötve, és úgy van a sebvédő tapasz.

Akkor szerintem le lehet szedni a fent leírtak alapján.

2011. ápr. 3. 11:36
 6/12 anonim ***** válasza:
nemtom a mi cicánknak nincs semmi kötése, se gallér a nyakán, és nincs semmi gond, nem piszkálja, szépen gyógyul neki.
2011. ápr. 3. 12:08
 7/12 A kérdező kommentje:

Hàt nem tudom, hogy itt miért kellett ilyen erôszakos megoldàst vàlasztani szegénykének, hozzàteszem, nem Mo.-n vagyunk...

Az a baj igazàbòl, hogy a szôrbe bele van ragadva, ezért nem tudja magànak leszedni, bàr fogalmam sincs, hogy akkor az orvos hogy fogja leszedni... Tényleg senkinek nincs hasonlò tapasztalata?

2011. ápr. 3. 12:32
 8/12 anonim ***** válasza:

Figyu!

Írtad, hogy nagyon durván próbálkozik leszedni. Addig örülj amíg NEM sikerül neki.

Már pedig ha sikerül neki leszedni, és kötés nélkül marad szét fogja szedni a varratokat is, és újra varrni NEM lehet.Akkor sokkal hosszabb a gyógyulás is és nehezebben forr össze.

A doki majd megoldja, hogy kiszedje a szőréből ezen ne aggódj, ez a legkevesebb probléma. Ha már eddig nem sikerült leszedni, most már ne is hagyjátok neki. Csak rosszabb lesz.

2011. ápr. 3. 13:39
 9/12 A kérdező kommentje:
Utolsò, nagyon kôszi a nyugtatò szvakat, te vagy az elsô, akinek kicsit sikerûlt lenyugtatnia, bàr még mindig foglalkoztat a kérdés, hogy ezt az àllatorvos mégis hogyan fogja megoldani... Szerdàig màr csak kibìrjuk, az elôbb legalàbb egy kis részét sikerûlt levàgnom ahol nagyon szarul nézett kia dolog, de legalàbb mostmàr nem is tud mibe belekapaszkodni a kis fogaival, hogy tovàbb tépje... Vigyàzok rà, csak rettenetes azt nézni ahogy kìnlòdik vele... Mégegyszer kôszi, ment a kezecske :)
2011. ápr. 3. 15:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Nincs mit! :-)

A doki egyszerüen levágja ollóval. De neki speciálisan kiképzett ollója van, amivel nem tud a bőrébe belevágni.Ti ne próbáljátok, mert könnyen meg van a baj. Most már ki kell bírni azt a pár napot, a nehezén már túl vagytok.

2011. ápr. 3. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!