Megőrülök a kullancsoktól! Mit tegyek?
Segítsetek! Két macskám van, és már vagy két hete állandóan kullancs van bennük. Az hagyján, hogy naponta húzom ki belőlük az óriásira dagadt undorító példányokat, de mászkálnak is a bundájukban, meg kipotyognak és a takarón csípem meg őket.
Van, hogy még másnap reggel is fogok a bundájukban. (Nappal kint vannak, éjjel bent.)
Happy pet nyakra csepegtetőt kapnak, de ezek szerint nem használ.
Nem értik, miért nem jöhetnek hozzám, mert kizárom őket a szobából - nem akarok kullancsot.
Mit tegyek? A nyakörv felejtős, mert sok a drótkerítés, nem akarom, hogy fönnakadjanak.
Tavaly nekem is elég volt a Frontline (Normafa környéke), de idén mintha rá se bagóznának a kullancsok. Most én is keresek valami hatékonyabbat, mert napi 1-2-t én is kibogarászok belőle. Korom fekete macskánál ez külön program.
Amúgy nem olyan vészes a dolog. Én napközben egyébként is kizárom a lakásból míg nem vagyok otthon. Reggel vagy este, akárhányszor hazajön a macska, egy gyors (kb. 30-60 mp-es) átnézés alatt leszedegetem róla a dögöket és kész is van. Simán ott futkorásznak a bundája külső felületén, nem nehéz levadászni őket.
Azt ne felejtsd el, hogy 100%-os védelem nincs. Használat előtt a használati leírást el kell olvasni A-tól Z-ig, abban mindig leírják ezt. A Frontline sem tartja távol, hanem csak kinyírja őket, mikor már rajta vannak a dögök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!