Még megtaníthatom pórázon sétálni, vagy már késő? (Lejjebb. )
Szerintem ha sokat foglalkozol vele akkor még megtaníthatod pórázon sétálni. :)
Sok sikert!
Első válaszoló, elég sokan vannak, akik sétáltatják a macskájukat. :)
A második válaszolónak köszönöm a választ, reméltem, hogy nem csak én gondolom, hogy megtudom még tanítani :)
Egyáltalán nem beteg dolog....
Nekem 7 hónaposak a macskáim, de én is most tervezem, hogy veszek nekik hámot meg pórázt, jön a tavasz, és fáj a szívem, hogy ők nem jöhetnek le velem :)
Sok sikert a sétáltatáshoz! :))
Köszönöm a kedves válaszokat!
Tegnap el is kezdtem hozzá szoktatni, e videó szerint:
http://www.youtube.com/watch?v=5PHe7BWIQOw
Ahhoz képest, hogy tegnap volt rajta először hám, nagyon jól viseli. Nem tiltakozott, csak nem értette, hogy mi az. Jelenleg is rajta van, most alszik, nem korlátozza semmiben. Pórázra is raktam már, kis kajával rávettem néhány lépésre (eddig a 2 lépés a legtöbb, amit megtett pórázon) Enyhe húzásra rosszul reagál. Bár nem hinném, hogy kint majd arra megyünk, amerre én akarom.. :)
Itt a bizonyíték, hogy felnőtt macskát is lehet pórázon sétáltatni. Ő egy mentett cica, kb. másfél évesen került hozzánk. Első próbára sétált a hámmal, azóta is mindennap lemegyünk vele, még télen is néha-néha pár percre, hasig a hóban gyalogolt. Kergeti a gyíkokat, tavaly még egy kis mezei egeret is kiszedett a lyukból. Természetesen oltva, kullancsellenes szerrel kezelve van. ( Tisztára macskafüggő, hogy sikerül e, mert nekem az előző thai-om csak lefeküdt a hámmal felszerelve, max. húzni tudtam volna.) Mikor megunja a sétát, elindul hazafelé, gyorsan megtanulta, hol "lakik". Kutyákkal is jól meg van, haveroznak, még soha nem volt olyan, hogy bántani akarták volna egymást. Valószínűleg érzik a kutyák, hogy nem ideges tőlük. Nőstény létére elég nagytestű, messzebbről kiskutyának szokták látni, csak közelebb érve ujjonganak, hogy jé ez egy macska.
Köszönöm neked is a választ!
Biztató, amit leírtál, lett tőle most önbizalmam :)
(Amúgy a cicus kísértetiesen hasonlít az enyémre :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!