Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska pórázon? Bővebben lent.

Macska pórázon? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Unokatesóm a kölyökmacskájukat pórázon sétáltatja, mert még kicsi, és nem akarja, hogy elvesszen. Társasházban laknak, benti cica, vagyis így inkább kinti-benti. Szerintetek szüksége van egy benti cicának a pórázos vagy anélküli sétára, vagy elég lenne neki, ha bent "garázdálkodhat"?

Amúgy nagyon mókás, ahogy flexipórázzal jár sétálni a cicussal :D Ők a látványosság a környéken.

2011. máj. 28. 12:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
47%
Szerencsétlen kisállat..
2011. máj. 28. 12:31
 2/13 anonim válasza:
Megmondom őszintén én olyanról még nem halottam ,hogy macskát sétáltatnak ,szóval nekem ez is új.
2011. máj. 28. 12:32
 3/13 anonim ***** válasza:

Mi is vettünk cicahámot annak idején, de szegény olyan szerencsétlenül nézett ki benne, hogy nem használtam.

Van, aki viszont két cicát sétáltat hámmal, és a macsekok alig várják a sétát...:))

2011. máj. 28. 12:33
 4/13 A kérdező kommentje:

Nekem is az volt... Nekem is voltak benti cicáim, igaz, mindkettőt felnőtt korában fogadtam be, nem tudom, kicsiként hol/hogyan éltek, de őket pl. sosem sétáltattam pórázon... Az unokatesóm szerint kell a cicának a mozgás, de fél, hogy elveszik...

Ha valaki hallott már ilyenről, vagy érti a lényegét, írjon légyszi, és magyarázza el nekem is.

2011. máj. 28. 12:35
 5/13 anonim ***** válasza:

Régen volt egy szomszédom, még Pesten, az a néni is sétáltatta a cicát, a cica wc-be piszkított, még le is húzta maga után.

A cicáknak is szükségük van mozgásra, főleg ha ivartalanítva vannak, és a levegőre is, a barátod félelme pedig reális, könnyen kutya megtámadhatja, autó elütheti.

Ha nekik így jó, legfőképp a cicusnak, akkor csinálják.

Egyébként elég kis százaléka a macskáknak, akik megtűrik magukon a hámot.

2011. máj. 28. 12:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
na ne viccelődjetek már a mi környékünkön rengeteg macska sétál hámmal-pórázzal, sőt még nyulat is láttam így, semmi bajuk nincs és nekik is szükségük van friss levegőre és sétára
2011. máj. 28. 12:58
 7/13 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs ezzel semmi baj. Nekem egy sérült cicám van kertes házban, aki szeret kint lenni, de nem mászhat fára, így én is pórázon viszem ki. Felnőttként került hozzám, de első alkalom után már megszokta a sétát. Így tudok rá vigyázni, és úgy lehet kint a levegőn, hogy nem kell félni a sérülésektől.

De ha egy kiscica úgy nő fel, hogy állandóan lakásban van, megszokja, és nem érdekli a kinti világ.

2011. máj. 28. 13:11
 8/13 anonim ***** válasza:

Én is szoktam az enyémet, csak ő nem akar rendesen sétálni csak menni amerre kedve van! Imádja amúgy, de ha vkinek van tippje akkor mondja el h szoktathatnám "rendes" sétára...köszönöm

Amúgy az értelme: mozgás, új dolgok megismerése, szagolgatás

2011. máj. 28. 14:58
 9/13 anonim válasza:
A szomszédunk macskája meg megsétáltatja magát... :)
2011. máj. 28. 18:16
 10/13 anonim ***** válasza:

"Szerintetek szüksége van egy benti cicának a pórázos vagy anélküli sétára"

Nem tudom, hogy szüksége van-e rá, de imádja. Mármint a póráz nélkülit. Mikor leviszem a kertbe, olyan mint egy gyerek, aki épp egy vagon új játékot kapott: azt se tudja, melyikhez fogjon, hol ezt, hol azt próbálja ki, meg sem áll amíg lent vagyunk.

Csak sajnos egyre nehezebb begyűjteni, mert maradna még. Már azzal sem tudom zsarolni, hogy otthagyom. Sajnos mi valószínűleg be fogjuk fejezni a sétát, mert pórázzal árkon-bokron keresztül a nyomában lenni már nem lenne nagy élvezet...

2011. máj. 29. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!