Cicát hogy lehet megtanítani hogy pórázon sétáljon?
Mi panel házban lakunk, és a cicánk elég sokszor szökött már ki, ezért vettünk neki hámot, és levittük sétálni a kutyával együtt. Már elsőre rendesen sétált, nem kellett tanítani neki. Más cicáknál nemtudom hogy van.
Amúgy én szoktam látni macskákat sétáltató embereket.. :)
Simán lehet sétáltatni. Anno és is pórázon vittem minden nap. Bárcsak most is vihetném....
Ilyen pici cica nagyon játékos, ezért is lehet csalóka, hogy szerinted nincs elég tere. A játékos kiscicáknak akármekkora lakás sem tűnne elég nagynak, annyira pörögnek. :)
Egyébként nem értem miért írtak olyan válaszokat egyesek... Nincs ebben semmi extra, sokan sétáltatják így a cicákat, igaz nem feltétlenül M.o.-n.
Ráadásul a kérdező érthetően és világosan leírta, hogy miért szeretné. S valóban így lenne a legjobb neki és a cicának is. Az a macskának se jó, ha elszökik aztán majd elkapja egy kutya, vagy autó alá szalad stb.
Szerintem először majd a lakásban próbáld pórázon sétáltatni. Vagy csak szokja a pórázt, hagyd rajta kicsit (felügyelet nélkül ne, nehogy beakadjon valahová). Nem fog vele örökké játszani.
Jobb lenne neki valami hám egyébként, mert a macska hajlamos kibújni a nyakörvekből. Nekem régen a bolhanyakörvet is levették fél órán belül, akármilyen szorosra húztam és akármilyet vásároltam, mindig ez volt.
Ráadásul a hám nem a nyakát szorítaná, neki is kényelmesebb lenne és nagyobb biztonságban tudhatnád.
Ha már megszokta a pórázt akkor fog rendesen sétálni is, hiszen kint annyi új dolog van, érdekelni fogja és el is feledkezik majd a pórázról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!