Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen hátrányai lehetnek egy...

Milyen hátrányai lehetnek egy kiscica panelban való tartásának?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy cicát a 3 tengerimalackám mellé a lakásba.

Egy egészen kicsit,hogy összeszokjanak.

Tudom,hogy amig nem nevelem szobatisztának,addig mindenhova odacsinál,meg hogy felmászik mindenhova,lever mindent,és időnként a szőre is hullani fog,olyan lesz minden.

Mik még a hátrányai?

Előnyeit tudom,imádom őket,amig szüleimnél laktam,sok cicám volt,de ők nagyok,nem akarom kimozditani őket a kertes házból.

Mi szól az ellen hogy legyen itt is cicám?Mármint panelban

23/N

2011. márc. 18. 09:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A mondatod a szobatisztaságra inkább a kutyákra jellemző. Szinte minden újonnan érkezett cica azonnal tudja használni az almot.

Ha a cicával nem foglalkoznak eleget, idegi problémái lehetnek a panelban. Igazából ez lehetne a hátrány, de kivédhető. Nyilván az életben nincs lehetőségünk, hogy folyton vele lehessünk, de ők feltalálják magukat. Lehet, hogy még te is beszerzel a majdani cicád mellé még egyet! :)

2011. márc. 18. 10:02
 2/13 anonim ***** válasza:

Előrebocsájtom, hogy nekünk 3 cicánk van (bár nem panelben).

Minden tiltott helyre felmásznak, törékeny tárgyakat lelöknek, lerántanak. Kábeleket szétrágnak. A körmüket a legdrágább bőrbútoron, vagy egyéb pótolhatatlan kézimunkán élezik:)

2011. márc. 18. 10:13
 3/13 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló elég sok rosszat írt de az a neveletlen macskákra vonatkozik akikkel nem foglalkoznak eleget és így fogalmuk sincs mit szabad nekik. Nem kevés macskám volt életemben, össze sem tudnám számolni, volt hogy 9 volt egyszerre, de mind okos és jó macska volt, nem másztak fel oda ahova nem szabad, nem rágtak vezetékeket mivel volt elég játékuk, nem kaparászták szét a bútorokat. Mert ugye a kaparófára is rá kell őket szoktatni. Mint mindenre. Maguktól nem tanulják meg mit nem szabad.
2011. márc. 18. 10:45
 4/13 A kérdező kommentje:

Kertes házban levő cicám volt még csak,azoknak idő kellett mig mindig az almot használták...

örülnék ha itt egyből oda mennének ha egyszer megmutatom:)

foglalkozni tudok majd vele sokat,hisz a malackákkal is elmegy jópár órám naponta,de van is időm meló után,meg lesz is amig nincs gyerek,az meg jópár év

drága bútor nincs,és minden kábel el van dugva,mivel a malackák is sokat vannak szabadon

a tárgyak lelökéséről le lehet szoktatni,az nem gond

de akkor túlzott ellenérvek nincsenek ezek szerint

még1: milyen almot vegyek? amiben annyira nem büdös...mert otthon a kazánházban van az alom,oda jó a legolcsóbb

2011. márc. 18. 10:50
 5/13 anonim ***** válasza:

Az alomhasználatról csak annyit, hogy kaptam egy cicát a barátnőmtől még nyár elején. Kinti cica volt, most benti ( nincs lehetőség kiengedni, de nem is vágyik rá) tehát nem volt szobatiszta cica. Én a legelső nap ahogy hozzám került, ha láttam, hogy keres valamit akkor beraktam az alomba. Kijött, újra beraktam. Ezt kb 3-szor játszottam el vele, és tudta hova kell menni. Soha nem volt az, hogy máshova pisilt vagy kakilt volna. Szóval nem biztos, hogy mindenhova odacsinál majd.

Nem is mászik fen mindenhová, egyedül a szőnyegeket szokta bolygatni, mikor kilövi magát. A virágokat viszont megrágja, tehát azokat pakold el. Én felrakta a szekrény tetejére őket. Ha kandúr cicád lesz, ivartalanítani kell, mert jelölgetni fog, és az igencsak büdi. Most hirtelen nem jut eszembe több hátrány, csak előnyök.:) De azt írtad, hogy azokat te is tudod!:)

Jó cicázást!

2011. márc. 18. 11:04
 6/13 anonim ***** válasza:
2011. márc. 18. 11:04
 7/13 A kérdező kommentje:

Virágok már most is csak szekrény tetjén vannak meg az ablakban,de oda nem tud felugrani ugysem,mert elég magas

tényleg,fedeles ciciwc...nah egy ilyet beszerzek,csak merjen belemenni

2011. márc. 18. 11:23
 8/13 anonim ***** válasza:
Ablakokra, erkélyre figyelj. Nem tudom hanyadikon laksz, de sose hagyd nyitva az ablakot, még bukóra sem! Első napon megfogja találni.
2011. márc. 18. 12:17
 9/13 A kérdező kommentje:

3.-on lakom,és olyan ablakom van,ami oldalra nyilik,kb 130 centi magasan,ablak alatt semmi nincs,párkány is elég vékony

fel tud ugrani ilyen magasra?

tervezem a szúnyoghálót egy ideje,most lesz itt az ideje lehet

már útban a kiscica,vemhes öcsém cicája,tehát még min 2 hónapom van előkészülni:)

2011. márc. 18. 12:32
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha ügyes, bizony felugrik. Az enyém kb. hasonló magas szekrényre ugrott fel, alig 3 ujjnyi széles helyre. Jó sokáig kerestem hogy hova lett, véletlenül néztem fel, ott ült és érdeklődéssel figylete, mit keringek már negyedórája a lakásban :)))
2011. márc. 18. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!