Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak a macskaalommal?

Mit csináljak a macskaalommal?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy buta kérdés, de két hete van cicám és nem sikerül jól kezelnem a macskaalmot, konkrétan büdös. Elvileg össze kéne csomósodnia, de nem teszi. Naponta meg csak nem szeretnék teljesen új almot venni.

Hogy kell jól használni? Köszönöm.

2011. márc. 18. 09:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Jól csomósodó almot kell venni, én pl. sparosat szoktam, elég olcsó, mégis jó. Kis lapáttal akkor a pisit is ki tudod szedni, mert összeáll egy csomóba.

+ Legyen elég alom a tálcában, nem kell teletölteni, de azért el tudja kaparni rendesen.

2011. márc. 18. 09:54
 12/20 anonim ***** válasza:
viszonylag jó a Belamy (auchanban is van) alom, ez is összerántja a pisit. muszáj beletúrni az alomba, hogy megtaláld :)
2011. márc. 18. 10:07
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) akkor megpróbálom valamelyik csomósodósat. Azon a kiemelhető cicawc-n én is gondolkoztam, de egyszerűen nem tudjuk hova tenni, a kis alomtálcát is alig tudtuk bepasszírozni az utolsó szabad résbe...
2011. márc. 18. 10:12
 14/20 anonim ***** válasza:

Helyhiány? Az pech...:)

Kis alomtálca? Egy olyan az én 8 kilós kandúrom alatt simán eltünik :)

2011. márc. 18. 10:42
 15/20 anonim ***** válasza:

NAgyon jó az a cica wc amit valaki ajánlott :) Még nem találkoztam vele előtte.

Én is a Lidl-s almot ajánlom, de aCirmi sem rossz.

A szilikonos alommal nekem sincsenek jó tapasztalataim ( nem azért mert nem engedhetem meg magamnak...)

Az én cicum pl csak 1 helyre hajlandó pisilni és a szilikonos hamar átázott alatta. A lidl-ben pedig jól összeáll és ki lehet emelni!

De szerintem sokat számít, hogy mit kap a cica enni... és amelett már mindegy hogy milyen almot veszel!

Én eleinte ilyen szenny whiskas, meg társaival ( min 4% hústartalmú kaják) etettem. Aztán befeketettem egy royal caninba... meg mondom a frankót, hogy a cicám még csak 1 éves 2,7 kg perzsa lány cica, de egy olyan táp ( 400 g-mos) kiegészítve napi egy alutasakossal és 2 kanál tejföllel elég neki közel 1 hónapig. Jó 1500 ft, de a szilikonos alom ia abban az árban mozog és a gagyi kajákból kb. pont a dupláját enné meg!

Remélem segítettem :)

2011. márc. 18. 14:42
 16/20 anonim ***** válasza:

Nekem a szilikonos nagyon bevált, szerintem próbáld ki azt. Két hétig elég a két macskának egy 5l-es csomag, és semmi konkrétan semmi szaga. :)

Semmi mást nem csinálok közben vele, csaka kakit lapátolom ki.

2011. márc. 18. 17:33
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Most már teljesen össze vagyok zavarodva :D

Az etetéssel speciel nincs gondom, kinti cicám kicsi korom óta volt, csak benti lett most. És tudom, hogy ez eretnekség, de alapvetően konyhai maradékot eszik, csak azért van némi száraz táp itthon, hogy ha nem lenne valamiért maradék, akkor is tudjak mit adni neki. Nálam eddig minden macskánál bejött ez, kis máj, kis csirkenyak, csak úgy habzsolja befelé :) megjegyzem én is szívesebben eszem ilyesmiket, mint zacskós izéket :)

Akkor azt hiszem, a következő hónapokban majd szépen végigpróbáljuk az almokat, nálunk melyik válik be. Köszönöm a válaszokat :)

2011. márc. 18. 23:07
 18/20 anonim ***** válasza:
Az olcsó kategóriában van még a Katzor, ami nagyon jól csomósodik.
2011. márc. 19. 08:30
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekünk az volt a bajunk a szilikonos alommal, hogy két hét után állt az aljában a pisi, pedig a Fressnapf-osat vettük nem a gagyit. Ráadásul ezek a golyók beleakadtak az ujjai közé és végül az egész lakásban szétszórta.

Nem tudom miért, de a sima csomósodós alomból való köveket nem találok sehol.

Ahova egy kis alomtálca befér oda nem fér el egy kis fedett almosdoboz?

2011. márc. 20. 13:45
 20/20 A kérdező kommentje:
Nem, mert a vécé és a mosdó közé van bepréselve, így is kicsit meghajlik, amit ugye doboz formában nem tenne. Valamint a vécé fölül ugye szélesebb, és a doboz odáig fölérne (vagyis ha nem érne föl, akkor nem férne bele a cica :D), tehát akkor már pláne nem fér el. Más hely meg nincs, így is cipőkanállal kell megfordulni a fürdőben. Az előszoba, konyha csak egy-egy keskeny folyosó, ott semmi nem lehet a földön, és akkor maradt a szoba, de bármennyire is szeretem a cicát, nem szeretném, hogy itt vécézzen, mikozben esetleg épp ebédelünk :D
2011. márc. 21. 09:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!