Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért ilyen kis szemétlàda?

Miért ilyen kis szemétlàda?

Figyelt kérdés

Sziasztok!!

Az van, hogy igazàbòl miòta hozzànk kerûlt vigyàzni kell vele ( 1éves nôstény) mert ha felveszem, akkor egy darabig szépen elvan a karomban, mint egy baba, nem is szorongatom, hogy fàjna neki, de ha az arcomhoz kôzel emelem, akkor elborul az agya, ltàom, hogy vàltozik a szemében valami és odakap, ràadàsul karommal... épp most annyira kiborìtott , mert kb 3mm-re a szememtôl talàlt be, ja és a legjobb, hogy odakap, ha tud belekapaszkodik a bôrômbe és odahùzza magàt, hogy harapjon is... komolyan ùgy meg tudnàm csapkodni olyankor vagy rendesen kidobni az elsôrôl.... Tudom, hagyjam abba az emelgetést, babusgatàst, de akkor se jò tudni, hogy egy olyan kis roh*dék macskàm van, akiben nem bìzhatok... Elajàndékozni nem akarom, komolyan gondoltam, hogy macskàm legyen, de ha mondjuk egy év mùlva betalàlja a babaàgyat a csememôvel benne, akkor megnyùzom (nemkomolyan) !!! Szerintetek az ivartalanìtàs ezt a problémàt is meg fogja oldani, egy-két hét és meglesz...

Vélemény, tipp?? A tieitek is ilyen? Esetleg kôlyôkkoràban az elôzô helyen csinàlhattak vele valamit?

2011. márc. 17. 18:41
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Hàt, hogy mondjuk a te cicàdat miért kellett "megnevelni" és hogyan tetted, hogy sikerûlt...? Nàlunk néha gond, hogy felugràl a pultra a konyhàban, ami akkor baj, a fôzôk, esetleg balesetbôl megégeti magàt, ha ott vagyok, akkor persze leveszem, ràszòlok, de tuti, hogy akkor is felmàszik amikor mondjuk alszunk, vagy nem vagyunk itthon.. Aztàn... Ez az agressziò... Ha jàtszunk, néha elborul az agya, làtszik a szemén és tàmad... Néha vicces, de azért annyira mégse, plàne a pusziért kapott "szemkikaparàs" .... A kôrômélesìtés a bùtorokon, pedig van neki sajàt helye erre amit hasznàl is, de mellette ugyanùgy ràjàr a forgò székre és a kanapéra... Pròbàltuk vàgni a kôrmét, de az legalàbb 5emberes feladat, olyankor olyan mintha ôrdôgôt kellene ûzni, pedig a megfelelô csipesszel csinàljuk, hogy ne szakadjon be stb.. Szòval ôsszességében ùgy làtom, hogy mintha érzelmileg nem lenne stabil, de lehet hogy màr rémeket làtok... Mondom ô az elsô sajàt cicàm és még nem tudom mi az ami a normàlis kereteken belûl és kìvûl van... ennyi jutott most eszembe!! Neked?
2011. márc. 18. 11:28
 12/12 anonim ***** válasza:
Hát alapnak azt mondom,hogy isszonyatosan sokat kell egy macsekkal foglalkozni,de ez nem jelent éveket,dehogy,inkább napi szinten legalább a napod 80 százalékát ami nagyon sok simogatást,etetést,játékot jelent.Plussz éreztetni kell vele,hogy nagyon szereted.Persze nevelni is kell.Ezekbe a dolgokba persze,hogy bekerülnek "nem szeretem" dolgok:Felmegy az asztalra,stb...De mivel 80 százalékát a napodnak vele foglalkozol,ezért ezt észre veszed.Ilyenkor elég egy sicc,nem több,mert nem az a cél,hogy a macsek féljen tőled.Később ez az rengeteg odafigyelésed megtérül,mert a macskád szeretni fog,hallgat rád.Ezt ugy fogod észre venni,hogy szelektál,hozzád megy akkor is,ha nem éhes.Ugy tudnám legjobban megközeliteni a macska észt,hogy a macskák "magolnak",mint valaki az iskolában nem érti a feladatot,ezért 1000-szer elovassa,hogy megjegyezze,ezáltal belerögzödik.Bár amikor éhes egy macska,bárkitől elfogad ételt,mert szeret enni.Utána a macska megy magának - ezért mondják sokan,hogy a macska csak enni jár haza,de valojában arról van szó,hogy nem foglalkoznak velük.Kaja után minden macska mosakszik ez ösztönös,nem a tisztaság a kimondott cél,hanem,hogy a ragadozokra ne hivja fel a figyelmet.Jaj nagyon sok minden van.Pl a kandur cicák inkább ragaszkodnak az emberhez,mint a nöstények,szerintem ők értelmesebbek,mint a nöstények.A nöstények a legnagyobb odafigyelés ellenére felnöt korukra önállositják magukat.Nekem csak akkor akarnak ugymond megkarmolni,ha a hasukat akarom simizni,de inkább hagyom,hiszen látom,hogy nem akarja.A fiuk viszont szeretik,még hannyat is dobják magukat.Amit minden cica szeret az álltalába az áluk simogatása.Tényleg nagyon sok dolgot írhatnék még,de ha kérdezel valamit,szivesen felelek.
2011. márc. 18. 12:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!