Miért nem elég egyszerre egy konzerv?
A macskám megijeszt!!!
Napi 3x etetem és mindig egy konzervet adok neki. De ez nem elég neki mindig jön ész nyávog. Múltkor elegem volt és adtam neki +fél konzervet és azt is belapátolta, mit csináljak??
Csakhogy nem mindegy az, hogy milyen macska éhségsztrájkol. A sportos macskának nem árt az éhségsztrájk.
De egy hájas macskának életveszélyes: az éhezés hatására a felhalmozott zsír kezd a vérébe kerülni (ugyanúgy, mint az embernél), csakhogy a macska szervezete mégsem olyan, mint az emberé: nem tudja gyors ütemben feldolgozni a vérébe került zsírt, hanem az lerakódik a májában. A vége súlyos, esetleg halálos májbetegség.
Én (ha netán kövér már az a macska) a normál adag etetésével a versenysúlyára fogyasztanám, utána próbálnám átszoktatni olyan kajára, ami egészségesebb, és amiből nem zabál, hanem csak annyit eszik, amennyit kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!