Melyik ivartalanítási technika a jobb a nőstény cicánál?
Két féléről is olvastam.Az egyiknél csak a petefészket távolítják el,a másiknál pedig a petefészkekkel együtt a méhet is. Arról viszont nem találtam infót,hogy melyik miért lenne jobb. Ti erről tudtok valamit?
(6 hónap körüli cicáról van szó,és mostanában szeretnénk ivartalanítani)
Köszi
Nálunk csak a petefészkeket vette ki a doki, a mi cicánk is 6 hónapos volt.
Azt mondta azért felesleges ilyenkor kivenni a méhet is, mert a macska még nem tüzelt, tehát a méhén nincs elváltozás, nem kezdett el "működni", a petefészkek eltávolításával nem is fog, úgyhogy nyugodjak meg nem lesz semmi baj.
Hát így nem könnyű dönteni...:)
Én is inkább a méhhel együtt gondoltam,mert a kutyámnak is úgy csinálták,mondjuk neki azért,mert gyulladásos volt és inkább mindent kipakoltak.
Csütörtökön műtik a cicánkat,de még mindig nem tudom,hogy melyiket válasszam.
A doki annyit mondott,ha akarom kiszedi a méhét is,de szóljak a műtét előtt,mert nem ez a rutin eljárás....
Ha a petefészkét kiveszik, akkor már úgy sem lesz kiscicája. Akkor már nem mindegy ha kiveszik neki a méhét is és akkor nem kap gennyes gyulladást! Így nem kell újra műtetni, plusz pénzt fizetni. Én akkor már két legyet ütnék egy csapásra és le lenne a gond! Nem kell 2x altatni, műtetni sem.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!