szerintem fóka jegyű sziámi.
nagyon aranyos :)
Ez egy thai macska max, de biztos nem sziámi. És fókajegyű.
ABC sorrendben vannak a fajták képpel, hasonlítsd össze a Siamese és a Thai fajtát.
Szerintem akkor egy thai, amiben van egy kis ez meg az, vagy a magyarországi "divatos ez a macska, jó pénz lesz belőle" hullám idejéről valók a felmenői, amikor is válogatás nélkül, akár a butus Joli néni is összeeresztette a többé kevésbé tiszta thaiokat és gyártotta a "20 ezer darabja a sziáminak" macskákat.
Ez nem bántás, mert a legszakadtam bokor alól származó cirmos cica is csodálatos, nekem olyan is van, meg igazi törzskönyves sziámi is, de ez tényleg valószínű. Itthon annyi ilyen expresszes hirdetős "tenyésztő" van, sok ráadásul házi macskát ad el ilyen olyan fajta névvel, vagy csak simán becsúszott ott egy-két más fajta a vonalába, esetleg csak simán a hozzáértés hiányának köszönhetően olyanokat párzotattak össze sorozatban, hogy egyáltalán nem típusos macska lett a végeredmény, majd azt tovább egy hasonlóan nem túl típusos példánnyal is így tovább. Hogy mi az igazság azt igazából akkor lehet tudni, ha van törzskönyve, amúgy meg csak találgatni lehet. De hát a lényeg az, hogy macska, mert minden macska csodálatos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!