Segitség, szerelemes a cicám! Mi tegyek vele?
Szegény cica 8 honapos leány,dörgölödzik,kurrog,harapdál
engem,hangosan nyávog,mit tudok csinálni ?nem akarom miskároltatni még,hátha lesz lehetöségünk másik lakásra,és akkor szülhetne is,itt viszont nem tudom kiengedni, a 3.emeleten lakunk,valamilyen nyugtato esetleg használna?
Theiának 100%ban iagaz van! Az állatok, azok állatok, ők nem akarnak gyereket, se családot, csak hajtják őket a hormonok. Az ivartalanított állatok sokkal kevesebb betegségnek vannak kitéve, ezen kívül nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, és jobban ragaszkopdnak a gazdájukhoz. Sajnos nagyon jól tudom milyen egy lakásban tartott, ivartalanítatlan macska, mivel szüleimnek van egy ivaros nőstényük... Az a macska egy elmebajos, sose szocializálódott normálisan, gyakran agresszív, pedig nagyon jól bánnak vele. Nekem két ivartalanított kandúrom van, nagyon ragaszkodóak, nyugodtak, szófogadók. Hát ennyit számít az ivartalanítás! Sajnos amikor már belátták szüleim hogy ivartalanítattni kellett volna, késő volt, egy májbetegség után érzékeny lett a mája, és nem lehet altatni...Csak nehogy ti is így járjatok!
Arról nem is beszélve, hogy jó lenne ha belegondolnál, hogy azzal, hogy gyártod a kiscicákat, a menhelyeken borzasztó körülmények között senyvedő cicák elől veszed el a potenciális gazdijelölteket... Már ha egyáltalán találsz nekik gazdit...
És miskárolni a kandúrokat szokták amúgy.
Sziasztok!
Teljes mértékben igaz aza van az előttem szólóknak! Én annyit azért hozzátennék, hogy nem minden cica tüzel 1-2 havonta... Vanak amelyek 2 hetente, sőt egyik tenyésztő ismerősömnek a cicája 3 naponta(!!!). Szóval akinek 1-2 havonta tüzel a cicája az mázlista! :)
NEkem lakásban tartott lány cicám van. Anno pontosan 14 naponta tüzelt. Sajnáltam. Ezért ivartalanítva lett! Azóta a legédesebb cicalány akit ismerek <3
köszönöm a kedves ,segitö válaszaitokat,hát akkor
valoban az ivartalanitás a legjobb megoldás,még nem tudom
mennyibe kerül,nagyon változo ?
Budapest XI.kerület,tudtok állatorvost? A Juhász féle nagyon drága..!
Ja és az egyik kommentelönek irom,aki azt kifogásolta,hogy a macskämat emberi tulajdonságokkal ruházom fel,nagyon sok elödöm volt ilyen Pl.Esophus,La Fontaine,Fekete Istvan,Exupery,Grimm stb Tom és Jerry
különben valoban nem lehet szerelmes,hiszen macskat messziröl se látott a 3.emeleten !
és pont ugy hisztizik,mint egy 13 éves kislány,akit nem enged anyukája a discoba !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!