Mivel/hogyan lehet távol tartani a macskákat?
Sziasztok!
Segítséget kérnék. A szomszédom eteti a kóbor macskákat. Nincs ezzel semmi baj, de az eredmény nálunk landol. A macskák telekakilják az udvart (ami nagyon kicsi, csak a gyerekek miatt van), és a teraszunknak is átható, orrfacsaró macskapisi szaga van folyton.
A teraszon van egy kis asztal, azon szoktak a gyerekek játszani, homoksütit sütni stb. Nem is pakolok el onnan, nehogy ráfeküdjenek az asztalra a macskák, de ez nem zavarja őket, most zavartam el 4 (azaz négy) macskát onnan. Holnap moshatok át mindent domestosszal.
Ja, és egyik reggel azt vettem észre, hogy az ablakpárkányon heverészhettek, mert az ablaküveg le volt pisilve...ennyit a szellőztetésről.
Mit javasoltok, mivel tudnám távol tartani őket?
(Kutya kizárva, mert vagy udvar a gyerekeknek vagy kutya.)
Segítséget előre is köszönöm!
(Ui.: használható ötleteket várnék...ha van) :(
Állítólag a különböző citrusfélék illatát utálják a cicák.
Vagy lehet venni ilyen ultrahangos macskariasztót, de gondolom ez nem olcsó.
Nekem is van két macskám, és imádom őket. Nagy macskafanatikus vagyok. Ennek ellenére úgy gondolom hogy teljesen igazad van. A gyermekeid egészségéért te vagy a felelős, és meg kell védened őket. És ezt tényleg úgy mondom mint egy macskafanatikus.
Én egy ágyban alszom a cicákkal, de ők szobacicák, oltva és féregtelenítve vannak, rendszeresen látja őket orvos. De ezeknek a szegény kóborcicáknak ki tudja milyen bajai lehetnek. :( Ráadásul pontosan tudom milyen orfacsaróan büdös tud lenni a macskapisi szag.
Remélem sikerülni fog humánusan rendezni ezt a helyzetet.
Ha megteheted próbáld ki.Nem tudom hogy valóban hatásos-e.
Mi egyszer egér riasztót vettünk ilyen ultrahangosat és csak több lett tőle az egér.De volt az ismerősök között akinek beváltak az ilyen riasztók.
Sziasztok!
Köszönöm az ötleteket. Nyáron az UH-os riasztót már kipróbáltuk (Conrad-ból, igaz az olcsóbbikat), és a macskákat nem nagyon hatotta meg.
De a citrusféle, meg a wc-spray is jó ötlet.
Köszönöm, további szép napot!
"Te is feküdtél játszottál kis korodban macska kuty hugyban szarban és meghaltál? Felnőttél? Igen. Bár ahogy látom nem rendesen. Nem értem ezt a hülyeséget. NEM CUKORBÓL VAN A GYEREK. Ezért lesznek olyan táposak amilyenek a mai gyerekek.
A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 17:43"
Tisztelt Válaszoló! Azt hiszem a válaszod TÉGED minősít leginkább, tudván, hogy mindenki magából indul ki. Amíg nincs birtokodban minden info, addig ne ítélj meg senkit!
A gyerekeimről sok minden elmondható, de az, hogy táposak nem. Végül is egy csernobili katasztrófát is átvészeltünk, mégsem adok a kezükbe sugárzó uránrudacskákat, mondván "én is kibírtam".
Elnézést a sarkított példáért...
De ha nem muszáj, akkor a tömény - értsd szószerint - macskapisinek ill. kakinak nem tenném ki őket ott, ahol elkerülhető (és megoldható).
Üdv!
Hát érdekes kis vita alakult ki itt. Aki azt ajánlotta neked kérdező, hogy mérgezd meg a macskákat, nem egészen épeszű, és jó hogy ezt te is észrevetted, és nem fogadtad meg az agyament tanácsát.
Én is nagy állatbarát vagyok, 3 macskám van, köztük nőttem fel, már egészen kicsi koromban együtt aludtam velük, sőt, még egy tányérból is ettem velük, amikor anyukám nem látta, és soha semmi bajom nem lett tőlük! DE, és itt jün a lényeg: a mi cicáink mind gondozott, oltott, féregtelenített, ápolt szobacicák voltak, tisztábbak mint a legtöbb ember!
Épp ezért megértem az aggodalmadat, mert az orvosi ellátás nélkül koborló macskáktól könnyen kaphat bélférget a gyerek (mást viszont nem, úgyhogy "csak" emiatt kell aggódnod").
Amit a szomszédod csinál, az az állatvédelem arconköpése, mégha ő nem is tud erről. Ugyanis azzal, hogy a kóbor macskákat eteti, elősegíti a kóbormacskapopuláció szaporodását, ami még több sanyarú sorsú, beteg állatot eredményez, A menhelyek így is tömve vannak, sokszor ételre sincs pénz, ha a szomszédod segíteni akarna, inkább megpróbálna új gazdát keresni a cicáknak, de minimum saját költségen kiivartalaníttatni őket. Igen, SAJÁT KÖLTSÉGEN. Nálunk is van egy hölgy, aki eteti a helyi kóbor cicákat, DE saját pénzén az összeset ivartalanította! Nem is szaporodnak!
Próbálj beszélni a szomszédoddal, hogy amit csinál, azzal a macskáknak is árt, és próbáljon meg új otthont keresni a cicáknak záros határidőn belül. Esetleg ajánld fel a segítségedet, hisz gondolom amúgy is otthon vagy a picivel, internet is van, már csak egy fényképezőgép kell, és fel lehet rakni netre, menhelyekkel felvenni a kapcsolatot, stb. Ha a szomszéd panpog, hát csináld meg egyedül.
Addig is az asztalt fóliával letakarnám. A citrusillatú dolgokat meg tényleg utálják a macskák.
Szia!
Hogy neked mennyire igazad van! Köszönöm a segítséget! :)
Nálunk a szomszédomnak 4 macskája van. Azok valószínűleg egészségesek, de összetojnak mindent, télen már egy madarat is elkaptak, és folyamatosan az ablakom alatt párzanak. Azzal próbálunk védekezni ellenük, hogy amint meglátunk egyet, azonnal kidobunk rá egy túrabakancsot, eddig én már 4x szereztem találatot. Egyszer az egyik nyáron bemászott az ablakon, a nagybátyám megfogta, és kidobta, 75 métert repült. De sajnos túlélte. Komolyan gondolkodom, hogy veszek egy puskát, és egytől egyig lelövöm őket. Ami itt zajlik, az elviselhetetlen. A teraszunk alatti rész be van terítve macskaürülékkel, mert ugyebár az száraz, nem esik oda az eső. A macska a világ legfeleslegesebb állata. Nem is lehet betanítani sem. Egy kutya ennyi kergetés után már rájött volna, hogy nem kívánatos itt. De ezek jönnek, mintha csak muszáj lenne nekik. Sajnos a macskariasztó szóba sem jöhet, mert akkor mindjárt 10 kéne, ugyanis nekünk vidéki lévén nagy kertünk van. Már egyáltalán nem tudom mit csináljak ezekkel az "állatokkal (ez még dicséret rájuk nézve)". A szomszédnak meg hiába szólnánk, a macskákat nem lehet nevelni. Ők azt tesznek, amit akarnak.
Most jöhetnek az állatvédők, hogy milyen őrült pszichopata vagyok, de megnyugtatom őket, hogy nem áll valódi szándékomban megölni egyet sem, de ezek a körülmények elfogathatatlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!