Mivel/hogyan lehet távol tartani a macskákat?
Sziasztok!
Segítséget kérnék. A szomszédom eteti a kóbor macskákat. Nincs ezzel semmi baj, de az eredmény nálunk landol. A macskák telekakilják az udvart (ami nagyon kicsi, csak a gyerekek miatt van), és a teraszunknak is átható, orrfacsaró macskapisi szaga van folyton.
A teraszon van egy kis asztal, azon szoktak a gyerekek játszani, homoksütit sütni stb. Nem is pakolok el onnan, nehogy ráfeküdjenek az asztalra a macskák, de ez nem zavarja őket, most zavartam el 4 (azaz négy) macskát onnan. Holnap moshatok át mindent domestosszal.
Ja, és egyik reggel azt vettem észre, hogy az ablakpárkányon heverészhettek, mert az ablaküveg le volt pisilve...ennyit a szellőztetésről.
Mit javasoltok, mivel tudnám távol tartani őket?
(Kutya kizárva, mert vagy udvar a gyerekeknek vagy kutya.)
Segítséget előre is köszönöm!
(Ui.: használható ötleteket várnék...ha van) :(
aha és akkor a kérdező karolja fel valamennyi macskát,fürdesse, oltassa be öket, hogy a gyerekei a saját udvarukra ki tudjanak menni játszani!
Seprüvel üldözze a macskákat , akár éjjel is,hogy ne menjenek oda?
Addig amíg Te vagy Én,vesszük a fáradságot és megfürdetjük a macskáinkat, addig a szomszéd szaporítja Öket!Jó vicc!!!
Ja és ha kismacskák születnek feltétlen azokat is tartsák meg,egyenesen tegye a gyerek mellé a kiságyba , mert a macska szent állat!
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm, hogy szakított rám pár percet, és válaszolt.
A jelek szerint a leghatékonyabb megoldás most az lenne, ha a területi gyepmestert 2 héten át, 24 órában a teraszra állítanám. Vagy ijessze el a macskákat, vagy fogja be.
Amúgy most telefújtam a teraszt riasztó sprayvel...majd elválik használ-e. Kétségeim vannak felőle....
Én ajánlottam a szert!
Mi próbáltuk sajnos nem vált be!
Nálunk ugyan ez van!
Most párzanak , olyan mintha kisgyerek sirna, mikor ezek rákezdenek!
Éjszakák óta ez megy!
Aludni nem tudunk, felkelek , kimegyek, elorditom magam, hogy sicccccccccccccccccccc, akkor kuss van, mire visszaérek az ágyba kezdik elöről!
Rémes ami itt megy!
A kutyák meg ugatják őket, de nem félnek tölük, itt randaliroznak minden éjjel!
Én már nem tudom mit csinájak!
Először is: ne Domestossal takaríts! Annak olyan szaga van az állatok számára, mint a feromon hormonnak( nemi hormon). Az enyémeket el kell zavarni a felmosóvíztől, állandóan bele akarnak inni, a vizes részen meg hempergőznek.
Nézd át ezt az oldalt: [link]
Nem tapasztalatból írom, de hátha valóban segít.
Félreértettél. Én az elavult elképzeléseket arra értettem hogy a gyereket távol kell tartani a kutyától. Mert az irásodból igy jött le... Amúgy meg a kutyának teljesen mindegy mekkora kert vagy akár lakásban lakik. Mert hiába van hatalmas kert, attól ő nem fog kifáradni. Attól fog kifáradni és boldogan élni, ha Te foglalkozol vele, mindennap viszed sétálni, tanitod stb. És akkor mindegy mekkora házban, kertben él. Legalábbis ez a modern felfogás a kutyatartás terén.
De mondom. Még egy kutya sem riassza el a macskákat. A kutya nem lehet mindig mindenhol ott. Mondják hogy vannak macskariasztó növények. Hát mondanom sem kell nálunk van, de a macska ugyanúgy átjár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!