Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Maine Coon cica van amit nem...

Maine Coon cica van amit nem ehet?

Figyelt kérdés
Mintha hallottam volna a disznóhúst, de ebben sem vagyok biztos, segítsetek.
2011. jan. 26. 09:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Azt jobb lesz, ha egyetlen macskának sem adod.

Egyébként csúcs kaját "illik" neki adni, nem w-t.

2011. jan. 26. 09:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Én ezt adnám neki:

[link]

Disznóhúst meg egyik macska sem ehet.

2011. jan. 26. 10:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem kb. ugyanúgy kell etetni, mint a másik cicákat.

Disznóhúst tényleg nem annyira jó adni nekik, de nyersen semmilyen húst. Kaphat husit, sőt, jó is neki, de főzd meg. Én szoktam az enyémeknek adni aprólékot, belsőségeket, halat, ilyesmiket, imádják (bár házimacskák).

Száraztápból minőségit szokás nekik adni (ha már valakinek ilyen gyönyörű cicája van), állatkereskedésben tudsz kimérve venni minden félét. Ha ivartalanítva van, akkor speciális, vesekímélős táp kell neki.

Konzervből, amilyet szeret. :) Csak vigyázz, ne szoktasd rá egyfélére, mert akkot azt fogja csak megenni.

Ha tejet akarsz neki adni, akkor cicatejet vegyél, állatkereskedésben van az is.

Vehetsz neki még ilyen jutalmakat is, az enyémek pl. a szárított halért vannak nagyon oda.

Vegyesen etesd, akkor nem lesz válogatós, és mindent megkap, amire szüksége van. Sok boldogságot a kis szépségedhez. :)

2011. jan. 26. 10:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem is Maine Coon cicám van, most lesz 2 éves márciusban. Az előttem szólók mindent megírtak. Én száraz tápba Hill's-et és Royal Canin Maine Coon-t adok neki. Pástétomból pedig Gourmet 4-es csomagolásút. Disznóhúst semmiképpen nem szabad ennie.

Érdekességképpen mondom, hogy az enyém imádja még a kókuszreszeléket. Még a húst is otthagyja érte.

2011. jan. 26. 14:38
 5/8 A kérdező kommentje:

na most ledöbbentetetek. :D tesómé a macska, de nem gondoltam, hogy ennyire igényes legyen. :D

tejből csak cicatej? bolti vagy házi semmiképpen?

köszönöm a válaszokat. :)

2011. jan. 26. 15:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát, a legtöbb cica hasmenős lesz a sima tejtől. És azt mondják, nem tesz neki jót. Az enyémek speciális esetekben kaphatnak csak. :D Ma pl. fürdés volt, mert valamitől mind3 gyanúsan büdi volt, és engesztelésül kaptak egy kicsit.
2011. jan. 26. 21:43
 7/8 A kérdező kommentje:
nos akkor megtaláltam az egy kivételt, van itthon egy sima házimacskánk, ő rendszeresen kap tejet, ez a nagy állta meg észrevette, evett belőle és nem fosott. azóta már többször kapott és minden oké. :)
2011. febr. 16. 11:05
 8/8 anonim ***** válasza:

A MC nek ha főzöl nem kerül bele az összes vitamin és tápanyag aminek bele kellene kerülnie. Készíthetnél neki is megfelelő ételt de rengeteg időt pénzt és energiát emészt fel. Ezért érdemes Prémium táppal etetni, így kisebb az esélye a vesebetegség, és más problémák kialakulásának.

Amit érdemes kipróbálnod: Royal, Hils, Iams, Josera.

Esetleg Gourmet konzerv de ezt nem fő étkezésnek, csak jutalomfalatnak 85g elég kevés neki.

A macskák felnőtt korukban nem bírják lebontani a tejet, néha hasmenést is okoz, de csak annyit ér neki mint ha vizet inna.

Egyéb más hasznos érdekességekről itt is olvashatsz:

[link]

2011. szept. 5. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!