Egy kis cicát lehet csak házba szoktatni, ha nem engedjük
ki sosem? Nem rossz ez a cicának, ha törődünk vele,
szeretjük?
Figyelt kérdés
Mert ha megtudja milyen a kintlét, már vágyni fog a szabadságra.
Az a problémám, hogy 3 cicámat megmérgeztek, egyik túlélte, időbe kapott segítséget. De ő már fél éves, nem lehet csak benn tartani, sír h kiakar menni. Így elvittük a mamához. Ott már szépen beilleszkedett. De szeretnénk mégis ide cicát, csak ki nem engedhetjük a "halálba":(.
Igen, köszönöm a hasznos tanácsokat!Nagyon fogom szeretni. Remélem tényleg sokáig élni fog majd a cicánk:).
Jaj még kérdezek:ha elmegyünk otthonról,hová tegyük? Bezárjuk vhová,ahol nem dönt szét semmit?Foyosóra gondoltam az emeleten,becsukjuk az ajtókat.(na de a bökkenő, hogy átugrik a korláton)hmm... És ha 2 cica lenne,lenne társa, akkor sem unatkozna.Na de tényleg hová tegyük őket?
2009. febr. 4. 21:55
12/18 anonim válasza:
Szia.Nekem is kislány cicám van.Szoba cicának van felnevelve,és néha szokott az udvaron,utcán sétálgatni.Persze cicapórázon,nehogy meglógjon:)Még nem ivartalanítottuk,de már megvolt az első tüzelése.Elég kellemetlen volt hallgatni ahogy szegényke hivta a fiukat.Csak szenvedni fog ha nincs ivartalanítva.Az oltásokat pedig olyanokat fog kapni amit a szoba cicák.
2009. febr. 5. 07:23
13/18 anonim válasza:
Szia.Ha van társa unatkozni nem fog,de ketten nagyobb felfordulást csinálnak.Ha elmentek otthonról,(hosszabb idöre,pl.nyaralni)akkor a legjobb ha egy családtag minden nap(egy nap3x) látogassa meg a cicát. Adjon neki kaját,meg friss vizet.Meg hát ugye játszani is kell vele,h ne érezze nagyon h egyedül van.Ja és hát az almot is takarítani kell,h ne csináljon máshova :) Sok sikert a cica neveléshez.
ui:Jó tanács: a zöld növények olyan helyen legyenek,ahol nem igazán éri el,mert megrágja.Legyen neki macskafű,vhol a helye körül.
2009. febr. 5. 07:30
14/18 anonim válasza:
Ha elmentek otthonról, a cicát mindenképpen cicabiztos helyre kell "elhelyezni". Vagy egy olyan szobába, ami csak az övé, vagy a szobát, folyosót stb. kell úgy alakítani, hogy a cica ne tegyen kárt sem magában, sem a berendezésben. Mérgező szobanövényeket el a macskusz elől! Nálunk amíg kicsi volt, sajnos a kábeleket meg is rágta, erre is figyelni kell. Eleinte talán unatkozni fog, de ha felnő, akkor szinte már egész nap csak alszik, ha nem vagytok otthon. Persze ez fajtafüggő is, mert egy perzsa megmozdulni is lusta lehet, de egy sziámi például örökmozgó. Ha ketten vannak, az lehet jó, de lehetséges, hogy nem tudnak majd kijönni egymással, és ellenségnek tekintik a másik macsekot. Az ivartalanítás persze nagyon fontos, egyik nemet sem érdemes kínozni a párzás ösztöne miatt kialakuló tünetekkel.
2009. febr. 5. 07:55
15/18 anonim válasza:
Nyugodtan tarthatod a macskuszt csak a lakásban. Nekünk nyolc éve van cicánk, igazi szobamacska, soha egy percet nem volt kint a szabadban, de semmi kára nem származott belőle. Ivartalaníttattuk, de nincs elhízva. Való igaz, hogy a fűben hancúrozás, egér- és verébkergetés kimarad az életéből, de pl. a mérgezés vagy az autó kereke alá kerülés kockázata is. A macsek első számú társa Te vagy. Bár több macska nyilván jól elvan egymással, igazán a Gazdi az, akinek a közelségére vágynak, aki fontos nekik, ezért az egyedül tartott cica is lehet tökéletesen boldog, ha foglalkoznak vele, szeretgetik. De ha van kedved hozzá, persze, több cicát is tarthatsz, bár ekkor nem árt, ha alomtestvéreket hozol el, ők már összeszoktak egymással. Különböző korú cicák egymáshoz szoktatásával lehetnek gondok néha.
2009. febr. 5. 14:46
16/18 anonim válasza:
Nekem egy 4 hónapos nőstény kiscicám van, mi sem fogjuk soha kiengedni, így a biztosabb. Mi az első pár napban úgy csináltuk, hogy bezártuk a fürdőbe, amíg elmentünk otthonról. Azt mondták, hogy meg kell szoknia a helyet stb. A pár nap után azonban már sosem zártuk be, az egész házban közlekedhet, nagyon aranyos, nem tett semmiben kárt, persze ez talán annak is köszönhető, hogy már a hazahozatalakor itt várta 2 kaparó is, így eszébe sem jutott mást rongálni. Természetesen mi is ivartalanítani fogjuk, attól nyugodtabbak is és tovább is élnek! :))
2009. febr. 5. 21:58
17/18 anonim válasza:
Szia nekem 17évig élt cicám lakásban ivartalanított kandur volt és most is van cicám aki szintén nem jár ki.A lány cicát azért kell ivartalanítattni mert ha folyton csak tüzel de nem párzik előbb utóbb méhgyuladást kap az ivartalanítással megelőzöd ezt és a petefészek illetve emlő daganatokat
2009. febr. 6. 18:47
18/18 anonim válasza:
Szia nekem négy cicám van és soha nem zárom be őket mikor elmegyünk ithonról! Max a szőnyeget gyűrik össze, de semmi rosszat nem tesznek! Mondjuk a mi lakásunk elsősorban gyermek és macskabiztos!!! Nagyon sokat alszanak és jó természetű nyugott (brit)cicák!
Ja és nem engedjük ki őket a lakásból de nem is akarnak kimenni, az én cicáim sincsenek ivartalanítva 3nőstény és egy kandúrkánk van (tenyésztő vagyok).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!