Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi a baj a Whiskassal?

Mi a baj a Whiskassal?

Figyelt kérdés
Láttam, hogy többen is szokták szidni a Whiskast. Miért? Nekem semmi problémám nem volt vele eddig. És a KiteKatról, mik a vélemények?
2011. jan. 24. 00:07
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

10:28: a recept 2 hétre, a www.catnutrition.org/recipes.php nyomán:

a) 1 kg nyers marhahús, darabolva (inak, hártya nagyja daraboláskor eltávolítva, esetleg később ledarálva)

b) 1 kg farhát + 40 dkg csirkeszív + 20 dkg csirkemáj darálva,

c) 0,5 l vízben elkeverve 4 tojássárgája, 4 g lazacolaj (kapszulából, mert a palackos avasodik), 800 NE E vitamin, 200 mg B vitamin komplex, 2 teáskanál immunoplex, 1,5 teáskanál jódozott só

a)-c) összekeverése, kiporciózás 6-7 dkg-os adagokba, és mélyfagyasztás. Ha a lazacolaj elmarad, a vitaminokat is csökkenteni kell.

2011. jan. 24. 19:11
 22/28 anonim ***** válasza:
Utolsónak: hol láttad az általad leírt receptet? Mert az ajánlott oldalon lévővel köszönőviszonyban sincs. Kezdem azzal, hogy nyers marhahúst nem is szabad adni, mert túl rostos és véres a macska emésztőrendszerének. A mi állatorvosunknak volt olyan esete, ahol gyomormetszést kellett csinálnia, mert összeállt a nyershús a cica gyomrában.
2011. jan. 25. 17:41
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Légy szíves ne égesd már magad tovább olyan nevetséges állításokkal, hogy bármilyen nyerhús (!) rostja (!) emészthetetlen lenne egy macska méretű ragadozó számára. Nem a marhahús rostja a veszélyes, hanem az inak, és vastagabb hártyák, amik némely marhahús vedlejárói. Ha ezeket eltávolítod, nyugodtan etetheted, ugyanúgy, mint bármely más húst, a disznóhús kivételével.

Sőt, mint (az egéréhez hasonló) vörös hús, a marhahús kifejezetten a macskának ajánlott húsok. Akinek a macskája nem eszi a baromfit, nyugodtan etesse ezt. Számtalan hiteles forrás ajánlja, és nyers (fagyasztott) marhahúsos "tápokat" is árulnak tőlünk nyugatabbra.

Soha ne dőlj be egyetlen forrásból származó információnak. Tetszőleges motivációja lehet, hogy félrevezessen. Vedd nyakadba az internetet, olvass, és gondolkozz, ha érdekel a téma.

(A "nyomán" és az "azonos" szavak közötti különbséget meg hadd ne kelljen már elmagyaráznom.)

2011. jan. 25. 20:38
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Mellesleg, amit te nem tudsz (mert nem olvastál utána), az a recept a macska természetes prédáinak (egér, patkány) az összetételét próbálja reprodukálni természetes összetevőkből (ahogy a macskatápok is, csak azok szintetikus, és növényi összetevőkből), némi plusz vitaminnal kompenzálva a hiányzó "alkatrészeket", és a fagyasztási vitamin veszteséget.

Lévén, hogy a recept (érthetően) maga sem egérből, hanem baromfiból készült - ami a szóbajöhető "egérhús helyettesítőknek" csak az egyike, - szabad kezed van, hogy a fő összetevőket (hús, csont) tetszőlegesen módosítsd, a macskád ízlése, vagy az elkészítés kényelme szerint. Csak az összetevők arányait kell tiszteletben tartanod.

Az én receptem egy gyakorlati adaptáció, ami az én macskám ízlése (utálja a baromfihúst), és a húsdarálóm képessége (farhátnál erősebb csontot nem tud ledarálni) szerint készült. De az összetevők arányát tiszteletben tartja - és csak ez számít.

2011. jan. 25. 21:24
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki úgy teszi tönkre az állatát, ahogy akarja, hiszen szerencsétlen nem tud tiltakozni. És én inkább hiszek egy szakembernek, mint annak, aki ajánl egy receptet, amit aztán saja agya után teljesen kicsavar. Vita berekesztve!!
2011. jan. 26. 12:03
 26/28 anonim ***** válasza:

Ez is egyfajta logika. Ha a macskád beledöglik a tápodba, akkor legalább elmondhatod: én nem vagyok felelős, én csak azt adtam neki, amit mindenki más.

[link]

2011. jan. 26. 23:59
 27/28 anonim ***** válasza:

Azért a macskák sokat kibírnak,itt vidéken még a vízbe áztatott kenyeret is megeszik,vagy épp csirkebelet,jobb esetben meg a legolcsóbb,tápnak csúfolt színezett fűrészport.

Nem ez a helyes persze,de itt fogyóeszköz a macska.

2011. jan. 27. 00:42
 28/28 Gringabringa ***** válasza:
A "gagyi" macskatápot ugyanúgy az ízfokozó "adja el" az állatnak, mint nekünk a cukros kekszet vagy az ízfokozós vegetával készült levest. Sajnos nagyon drágák a "nemgagyik". (pl amit én veszek 5600/2 kg). De én úgy tekintek rá, mint a gyerekemre. És a gyerekemnek nem adok szart. Aki nem tudja kigazdálkodni...hát az tényleg inkább "házikosztot" adjon mint teszkó gazdaságost...
2011. márc. 14. 18:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!