Ha a nőstény macskám tüzel, őt vigyem a kandúrhoz, vagy a kandúrt hozzam hozzánk?
Mint már mondtam,és most is mondom,csak választ vártam,nem kioktatást!A dolog másik oldalát nézve!!!Ha én pároztatok egy macskát,kutyát stb,eladom,valaki pedig ezért pénzt ad,az miért baj?Miért baj az,hogy az állat nem felel meg a standardnek??Csak a fajtatiszta állat ér valamit?Pl te el sem tudod képzelni,hogy egy házimacskáért,keverék kutyáért valaki pénzt ad?Mert vannak ilyenek is!Akkor ez a kisállat már mehet a kukába,genetikai hulladék?Erre nem érdemes pazarolni semmit?Ha valaki fajtiszta kutyát,macskát akar venni,vesz tenyésztőtől törzskönyvvel drágán.De el tudod azt képzelni,hogy vannak kispénzű emberek,akik a gyereküknek szeretnének egy kisállatot venni,és nem azt nézik,hogy milyen a vérvonala,hány versenyt nyert az apja,anyja?Másfelől ha ti kedves tenyésztők olcsóbban adnátok az állatokat,nem lenne kereslet a szaporításra!!De ugye én szeretnék pénzt hajtani az állatból,nem te!!Ezért vannak 30000-50000 ft-ért is macskák a neten....Azt a választ pedig nem fogadom el,hogy drága kaját kell neki adni,sok az oltás,a papírok stb...Ha ilyen sok,nem kell tenyészteni.Senki nem kötelez erre!De én tiszteletben tartottam mindenkinek a véleményét,a kioktatást nem én kezdtem.Azért mert nem mindenkinek azonos a véleménye a tiéddel,akkor az már hülye??Esetleg én is genetikai hulladék lennék?
A kérdésedre a válasz!!Nem tudok angolul.Akkor mi van??Azért,mert te tudsz,már hencegni kell vele?Én is tudnék hencegni pár dologgal,de nem teszem,mert nem vagyok olyan...mint ugyebár egyesek....Kioktatják a másikat,lekezelik hencegnek....Mindegy...tedd azt nyugodtan!
Ismét mondom,csak az válaszoljon,aki az eredetileg feltett kérdésemre tud válaszolni.Részemről befejeztem a témát!Többet nem írok ide semmit!!
Kedves kérdező:
„Részemről befejeztem a témát! Többet nem írok ide semmit!!”
Ezzel kellett volna kezdeni. Ha mielőtt bármibe belekezdesz, tájékozod előtte, nem oktatnálak ki.
(Nyugi. Halmozott írásjelek, a mondatok közötti kihagyás kihagyása… Csak a grammarnáculás miatt.)
„Mint már mondtam, és most is mondom,csak választ vártam,nem kioktatást!”
Csak szigorúan a válasz az már tanácsadásnak számit, és fizetni kell érte. Kivéve barátoknak, családtagoknak.
„Ha én pároztatok egy macskát,kutyát stb,eladom,valaki pedig ezért pénzt ad,az miért baj?Miért baj az,hogy az állat nem felel meg a standardnek.”
Addig nem baj, amíg „keverék”-ként hirdeted, esetleg „xy fajta jellegűnek”. Azért, mert egy fajtát a komolyan vett genetikai tisztasága határoz meg, amit te nem vagy képes biztosítani, sem tanúsítani. Gyakorlatilag, „gagyi, hamis cuccot” árulsz, eredetiként.
„Akkor ez a kisállat már mehet a kukába,genetikai hulladék?”
Nem. Akkor az a kisállat nem xy fajta, attól még tökéletes kedvenc lehet. Pont úgy, ahogy egy „nyike” cipő is lehet nagyon kényelmes, tartós.
„Azt a választ pedig nem fogadom el,hogy drága kaját kell neki adni,sok az oltás,a papírok stb...Ha ilyen sok,nem kell tenyészteni.”
Nem akartam belemenni a szaporitás-tenyésztés vitába, mert teljesen meddő terület. De fel lett hozva. Elmondom neked, a tenyésztő legtöbbször kevesebb hasznot lát egy-egy állaton, mint egy „van két állat, a természet meg tudja a dolgát” szaporító. A különbség ott van, hogy a drága állatot lelkiismeretesen etették, hogy rendesen fejlődjön, oltották, minden. A másikat meg feláldozták a pénz istenének. Az én fogalmaim szerint, ez is állatkínzás. Csak nem akartam ennyire erős szavakat használni, mert nem ismerlek, láttátlanban meg nem szeretek ítélkezni.
„De el tudod azt képzelni,hogy vannak kispénzű emberek,akik a gyereküknek szeretnének egy kisállatot venni,és nem azt nézik,hogy milyen a vérvonala,hány versenyt nyert az apja,anyja.”
El. Ők vagy ne vegyenek semmit, mert pont olyan jó társ egy „közönséges házi” is, vagy keressenek hobby állatokat (ivartalanítási kötelezettséggel).
Mert tele van ez a lap is „beteg a macskám, és nincs pénzem” nyávogással. Akinek nincs pénze, az ne akarjon nagyzolni. Mert olcsóért venni fajtaállatot, az egyfajta nagyzolás, semmi más.
És tényleg sajnálom, hogy ennyire másként gondolkodunk, de attól még úgy gondolom, az én véleményem a jó. Még akkor is, ha a modorom nem felel meg neked.
Ps: Szóval, akkor hanyagoljuk a másik anyanyelvét, és a nyelvtudását. És kimondottan tiszteletből, ezt helyesírás ellenőrző segítségével írtam. Ha neked ez számit, legyen helyes magyarsággal.
Még csak írok,mert nem hagy békén valami.Honnan veszi valaki,hogy én fajtiszta macskát szeretnék pároztatni?Hol írtam ilyet?Mert azt olvasom,hogy a fajtát a genetikai tisztasága határozza meg!Ezt én nem vitatom,biztosan így van!De honnan veszed,hogy én fajtiszta macskát szeretnék pároztatni?Azt meg pláne honnan veszed,hogyha lesznek kiscicái,akkor fajtisztaként akarom őket eladni???
Egy másik,hogy a tenyésztőtől egy kis információ pénzbe kerül??Könyörgöm..ne már....Milyen világban élünk??Ha 1 kiscicát szeretnék ,azt mondom,rendben.Nem is kérném ingyen...de információ??Vagy ipari titoknak minősül?Ha meg itt nem kérsz érte pénzt,a barátod lennék??
Na mindegy....nem kell válaszolni senkinek,már teljesen elkanyarodtunk a témától!!
Senkibe nem akartam belekötni,nem akartam nagyképű lenni,csak utálom,ha leszólnak azért,mert nem tudok valamit...Biztosan van olyan kérdése mindenkinek,amire nem tud válaszolni...Senki sem tökéletes!!
"De honnan veszed,hogy én fajtiszta macskát szeretnék pároztatni?Azt meg pláne honnan veszed,hogyha lesznek kiscicái,akkor fajtisztaként akarom őket eladni??? "
"Nyissatok ki egy hirdetőújságot...ilyen vagy olyan fajtájú kutya,macska eladó.Ha mindenki csinálja,én miért ne csinálhatnám??? "
Innen veszem.
Az a baj, hogy nem tudod, vagy akarod megérteni, hogy milyen érzéseket vált ki belőlem az az ember, aki tudás, felkészülés nélkül pénzügyi megfontolásból akar macskákat szaporítani. Nem szívesen írok ilyeneket, de mivel nem tudsz az indulataidtól szabadulni, elmondom:
Nem sokkal tartalak „jobbnak” azoknál, akik bundás állatokat tartank a bundájukért. Csak ők a végén még meg is ölik az állatot, te meg csak magasról teszel rá azután, hogy a pénz a kezedben van.
A „meg kell fizetni” dolgot, meg, úgy látom nem vagy képes felfogni. Te pénzt vársz szerezni olyan dologból, amiben elvárod, hogy ingyen, megfelelő tisztelettel kezelve téged, lehetőleg azonnal, adjanak választ. A tudás, érték, és a bölcsesség is. És megértem, hogy mivel ezeknek híjával vagy, ártatlan állatból akarsz értéket csinálni. Lehetőleg mindnél olcsóbban, és mindnél nagyobb haszonnal.
Sajnos, ebben a dologban, az én értékítéletem szerint, semmi tisztelnivaló nincs. Ezen nem változtat sem a felháborodott nyávogás, sem a „kikérem magamnak” hozzáállás. Nézd. Ez egy olyan terület, ahol én tudok többet – ha lenne olyan, ahol én szorulnák válaszra, biztos vagyok benne, hogy kellő alázattal fogadnám a választ, még akkor is, ha „használd a google-t, te!” lenne az. Főleg, a válasz helyes, és szükségem van rá.
Végtelenül nem hiszem, hogy valaha is egyet tudnánk érteni – túl sok, és nagy szakadék van köztünk. És még azt sem állítom, hogy nekem nem kellene-e megértőbbnek lennem. Csak, most nem hinném, hogy számítana.
Legyen további jó napod!
"Ha én pároztatok egy macskát,kutyát stb,eladom,valaki pedig ezért pénzt ad,az miért baj?"
Talán nem így van, de ebből a mondatodból pl. az jön le, hogy pénzt szeretnél a kiscicákért. Házi cicáért pedig nem hiszem hogy pénzt adnának az emberek, hiszen rengeteg ilyen gazdátlan cica van. Bármelyik is a helyzet, jobb lenne, ha nem termelnél kiscicákat, de nyilván úgyis le fogod szarni.
Na,tényleg nem írok semmit.Úgysem érti senki,hogy valójában mit is szeretnék...1 válaszíró válaszolt ténylegesen a kérdésemre...Azért ez is elmond valamit!!
Ide többé nem lépek be,bárki is ír bármit!!Lehet anyázni,fikázni!!Hajrá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!