Hogy lehet fegyelmezni a macskát?
Én abból indulok ki minden állatomnál, hogy ők hogyan fegyelmezik egymást. A cicámra ráfújok, sőt (nemröhög!) megugatom:)), ha rosszat tesz.
Ha nagy a gáz, a jó kapcsolatunk érdekében vigyázok arra, hogy ne kösse a kezemhez a bántást. Magyarul indokolt esetben felé dobok valami ijesztőt, de puhát. Ezt amolyan földöntúli eseménynek éli, meg, nem gondolja, hogy én voltam, viszont sok ismételgetéssel így leszoktatható bármiről.:)
Az én cicám félős,de néha azért igencsak kis erőszakos tud lenni! Nála a "jujjuj"és a "mit csináltál" a megfelelő hangsúllyal be szokott jönni,ha nem van ez a dobálásos módszer,amit az 1.válaszoló írt,vagy a vízzel való lespriccelés:)
Általában ilyenkor elbújik a szekrény alá,aztán mikor előjön ne győz hízelegni:) Legalábbis az enyém!
Az első a következetesség, tehát ha valamit nem szeretnél megengedni neki, , akkor ahhoz tartsd is magad, mert ha egyszer megengeded nincs visszaút.
Én az elején a nem vagy nem szabad - határozott hangsúllyal- szavakkat a vizipisztoly spriccel kötöttem össze. Így mára már elég a nem, és tudja, hogy nem csinálhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!