Milyen házi kosztot adjak vagy csináljak a macskáimnak? Leakarom szoktatni őket az állandó konzervről mert már sokba kerül 1 hónapban. Nem tudom mi az amit adhatok nekik és meg is ennék.
"Mgamtól biztosan nem adok nekik nyers húst , én sem enném meg!..."
Nyulad hogy van? Ő váltott a túrős csuszára, vagy te kezdtél el füvezni?
Fel hívnám a figyelmedet, hogy
- ahogy a nyúl "növényevő",
- ahogy te "mindenevő",
- ahogy a kutya húsevő,
- úgy a macska "szigorúan húsevő".
A szigorúan húsevő pedig azt jelenti, hogy szigorúan húst eszik.
Ha ezt figyelembe veszed, lőttek a közös gasztronómiai élményeknek. Ha nem, lőttek a macska egészségének. Valakinek áldozatot kell hoznia...
Istenem, hát ez az, amit a legelején láttam. Linkeltem neked egy cikket, ami egy tudományos kísérlet eredményét ismerteti, te pedig egy szót sem értettél meg belőle.
A kísérlet eredményét világosan dokumentálták, és soha, egyetlen tudós sem cáfolta, ellenben máig tudományos referencia.
Világosan leírták, hogy a kísérlet eredménye az volt, hogy a nyershúst evő macskák 4 generáción át makkegészségesek maradtak, míg a főtt ételt (= házikoszt) fogyasztó macskák mindenféle betegségeket és parazitákat kaptak el, és 4 generáción belül kipusztultak.
Sajnálom a macskádat.
Hát, nem mondanám, hogy minden alap nélküli ez a megállapítás, bár nem tudom, mennyire hiteles ez a neten közzétett tudományos kísérlet. Azt hiszem a macskatenyésztők gyorsan kudarcot vallanának, ha ez valóban így van, mert ők többnyire tápot és konzervet adnak az állataiknak, annak pedig nem sok köze van a nyers húshoz.
Persze nem kívánok durva hangvételű vitába bocsátkozni, ez csak egy hirtelen meglátásom, de talán van alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!