Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szeretnék egy cicát. A követke...

Szeretnék egy cicát. A következők a kérdéseim. Segítenél?

Figyelt kérdés

1. Panelban lenne és sokat lenne egyedül. Bírja az egyedül létet. Azt ha csak este találkozunk vagy napokig nem látjuk egymást.

2. mennyire teszi tönkre a bútorokat?

3. mennyire hullajtja a szőrét?

4. Szereti a gazdiját. Hogyan mutatja ki?

2010. dec. 30. 10:35
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Kíváncsi lennék hogy mocskolódó "barátunk" akkor is ilyen bátor lenne-e ha arccal és névvel kellene ugyanezeket egy társaság előtt kinyilvánítania, ebben a stílusban.
2010. dec. 30. 19:20
 22/30 anonim ***** válasza:
Hát... nem tudom jó ötlet e. Vannak olyan fajták akik ezt bírják direkt ilyen esetekre találták ki őket. De egy kiscica nem biztos hogy bírná hogy napokig egyedül lenne. És egy felnőtt macska is először valószínű ha kandúr megjelölné a területét vagyis mindent le pisilne. Az hogy mennyire hullajtja a szőrét az a fajtájától is függ. A bútorok? Nos előbb szerez be pár kaparófát és vannak olyan nem tudom mik is valami matricák vagy mi hogy oda kell őket rakni ahol a macska kaparja a bútort utána levenni és ragadós a helye. Tehát a cicának elmegy a kapargatásától a kedve. Először nem biztos meg kell szokni az őt körülvevő új világot és ha keveset lát ezt nem biztos hogy megtudja tenni. Az az igen de könnyen lehet hogy idegen ként fog rád nézni. Nagyon aranyosan mutatja ki szeretetét dorombol, bújik hozzád stb. De ha kölyköt akarsz először pát napot vagy hetet vele kéne töltened és a következőkre lenne szükséged: alom tárca, hordozó (nem muszáj de így vihetnéd magaddal) játékok, kaparófa, egy kis párna vagy valami ahol aludhat, etető és itató tál, kefe (egyes fajtáknál egy régi játék kefe is megteszi) ha bolhás bolha irtó nyakörv, vitaminok ha beteg, ha sétáltatni is szeretnéd akkor macska hám, meg kell lennie az összes oltásának. A pár napra vagy hétre azért van szükség hogy megtanulja használni az almot és az új környezetében ne legyen rögtön magára maradva. Azt hiszem ennyi remélem tudtam valamiben segíteni a kérdéseid közül! :)
2010. dec. 31. 14:11
 23/30 anonim ***** válasza:
egy napnál többre ne hagyjátok otthon, max ha valaki át tud menni etetni... lehet kapni macskakefét állatboltokban - a másik problémád megoldása :) kevesebb lesz a lakásban is a szőr.
2011. jan. 2. 21:56
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Egy macskát (pláne ha kicsi) nem hagyhatsz egyedül napokig! Mi a szomszéd nénit szoktuk megkérni hogy menjen át naponta 1x-2x. Nagyon aranyos, még játszani is szoktot a cicákkal olyankor (2 kandúr), sőt, még főzött is rájuk:) Hátha a ti környezetetekben is van olyan magányos nyugdíjas, aki örömmel gondoskodna pár napig a cicáról.

A másik: ha egy mód van rá, két cicát vigyetek haza, remekül elszórakoztatják egymást, társaságot jelentenek egymásnak. Először megijedtem hogy rengeteg gondd lesz a két cicával, de tévedtem: fele annyi gondd nincs velük, mintha egyedül lennének.

Aki meg itt magyaráz hogy állatkínzás a lakásban tartani a cicát: ha kiskorától úgy van szoktatva, nem akar a lakásból sehova menni. Az én macskáimnak ki lehet nyitni az ajtót, eszük ágában sincs kimenni. Pedig az egyik kijárós volt, de rájött hogy a lakásban meleg van, nincsenek idegen emberek, se kutyák, ha ki akarom vinni, elkezd sírni és kaparja az ajtót hogy vissza akar menni. Úgyhogy ennyit erről.

2011. jan. 3. 13:07
 25/30 A kérdező kommentje:
És vigyázna valaki a cicámra ha lesz? budapest 11.ker.
2011. jan. 3. 21:32
 26/30 anonim ***** válasza:
Nincs olyan szomszédod aki szereti a macskákat és vigyázna rá? Mert én szívesen segítenék csak kicsit komplikált lenne mert én Nyíregyházán lakom. :/ Viszont tudok valakit aki lehet hogy el tudná vállalni. Az unoka testvéremről lenne szó csak nem találom a telefon számát de ha érdekel megkeresem.
2011. máj. 24. 19:07
 27/30 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Nagyon édes vagy,de már megoldódott.

Cica helyett vadászgörényünk lett és nagyon szeretjük.

2011. máj. 25. 15:43
 28/30 anonim ***** válasza:
Jaj az nagyon aranyos. :) Nekem a szüleim nem engedik azt mondják büdös. :S
2011. máj. 27. 20:22
 29/30 A kérdező kommentje:
Nem büdös.
2011. máj. 29. 15:29
 30/30 anonim ***** válasza:
És a görényt majd viszitek magatokkal? Mert egyedül hagyni napokig azt se lehet...
2011. máj. 30. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!