Kérdéseim lennének nyulakkal kapcsolatban? (lent)
Ezekre lennél kíváncsi:
a) átalusszák-e az éjszakát?
b) körülbelül hány évig élnek?
c) minimum mekkora ketrec kell nekik? (oldal x oldal x oldal)
d) mekkora a mozgásigényük? (mennyi időt kell ketrecen kívül tölteniük)
e) lehet-e őket sétáltatni? (interneten láttam, hogy ilyen nyúlhámmal sétáltatták a nyuszit...tapasztalat valakitől?)
f) milyen fajtát ajánlotok? :)
g) fiút vagy lánykát érdemesebb-e tartani?
h) esetleg valami egyéni tapasztalat, amit jó tudni ha nyulat tart az ember?
köszönöm aki segít nekem :)
a, az enyém nem, akkor kezdi igazán élni az életét.. ugrál a ketrecben, tálkáját tologatja, pedig sokat van kint, a kertben külön kifutója is van
b, kb. 5-6 évig, ivartalanítva tovább
c, minimum 100x50 cm, ha jól tudom
d, szerintem minimum 2 órára ki kell engedni
e, lehet sétáltatni nyúlhámmal őket, nekünk is van, de én nem szeretem, mert ha elkezd ugrálni nem tudom tartani a tempót :D
f, szerintem itt fajtákon belül viselkedésben nincsenek nagy eltérések..
g, bak nyulak nyitottabbak, barátságosabbak
h, ööööö... :)
a) általában igen
b) 5 biztos
c) én nagy ketreben tartom (másfél méteresben)
d) én 10 de van mikor 15 meg 20 de aztán takaríthatod a szőnyegről a nespiket! :D
e) igen lehet nyuszihámmal. de inkább ő sétáltat téged mert nemolyan mint a kutya. arra megy akova akar, elég nehézkesen (saját tapasztalat).
f) házinyuszi.
g) ezt őszintn nemtudom. Nekem csak fiú volt és most is az van de elég könnyű :).
h) seggtörlőpapír gurigába szeggyél akácot(persze szedd le a tüskéket róla) de ne legyen rajta levéltetű és tedd bele a gurigába. ez játé és kaja is egyben a számára. én még ki is szoktam neki csicsázni rajzokkal meg ráírom a nevét! :D
Utó irat: Google a barátod! :)
a)kb a háromnegyedét
b)kb6 év
c)akkora hogy minde irányba ki tudjon nyújtózkodni
d)fél óra minimum
e)nekem van két nyuszim és mind a kettőt szoktam sétáltatni nyuszihámmal (a fressnapf áruházban tudsz venni)vígan ugrálnak vele olyan szorosra kell húzni hogy egy ujjad beférjen a nyuszi és a hám közé,legjobb ha hoszabb hámot veszel különben futhatsz velük :D
f)kosorrú,oroszlánfejű(mindenképpen törpenyulat ajánlok)
g)lányt mert szelídebbek és kevésbé büdösek, jobban tűrik a babusgatást
h)ne egyenek túl sok zöldet mert felpuffadnak vagy hasmenésük lesz és azt kitakarítani...:(
finomabb falatokat Kézből! és jobban megkedvel
minden nap simizés
semmi k betűs kaja kivéve a kukorica
hagyma, erőspaprika, déli gyümölcsök kizárva
az eperlevelet és a dinnyét mádják
ősz környékére tervezek egy alom kisnyulat ugyanis van két törpenyuszim ingyen adom majd őket az anya- és az apa jelölt teljesen szelíd
ha örülnek röfögő hangot adnak ki
Első válaszoló vagyok!
Etetéssel kapcsolatban itt mindent megtalálsz:
Egyéb kérdések:
Utóbbin szinte mindent megtalálni, leírja külön a bak és a nőstény nyulak viselkedésbeli jellemzőit! :) Bemásolom, ha esetleg valakinek nem lenne kedve megkeresni:
Bak:
- ivarérettség után jelöl, ennek szaga lehet
- udvarláskor "jelzőpisivel" kedveskedhet
- az udvarlási "zümmögést" gyakran hallatják, ha a családdal vannak
- barátkozóbb, hamarabb "nyílik" új helyen
- méretében fajtán belül általában kisebb
- kevésbé agresszív, mint a nőstény (igen, bizony!)
- nem területvédő
- jobban bírja a "starpát", tehát gyerekek mellé ideálisabb
- idősebb korban is hajlandó befogadni új nyuszit maga mellé (ivartalanítva természetesen, és csak nőstényt!)
Nőstény:
- kevésbé jellemző a jelölés (de nem kizárt! vannak nőstények, akik bizony jelölnek erős szagot árasztva)
- a területvédő agresszivitás előfordulhat
- kissé "maguknak valóbbak" mint a bakok
- csendesebbek, kevésbé "beszédesek"
- méretükben nagyobbak lesznek, a hízásra eléggé hajlamosak (az etetésükre nagyon oda kell figyelni!)
- ivarzáskor kaparhatnak, széttúrhatják, átrendezhetik a ketrecet, álvemhesség könnyen felléphet
- egy nőstény a fő ivarzási cilkusokban kb. két hetente ivarzik
- idősebb korban (ivartalanítva persze) még bakot sem biztos, hogy hajlandó maga mellé fogadni (a területvédelem erős bennük)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!