Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Melyiket választanád?

Melyiket választanád?

Figyelt kérdés
Örökbefogadnál egy cicát, vagy elhoznál (ingyen) egy kiscicát az ismerősödtől?
2010. dec. 29. 18:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
24%
Ha menhelyről hozod, akkor azzal életet menthetsz, hisz a ő helyére kerülhet egy másik nagy veszélyben lévő cica. Én ezt választanám. A menhelyek nagyrészéről oltott, féreghajtott és ivartalanított állatot fogadhatsz örökbe. Ha az ismerős ezt minden nála született kiscicának biztosítja, akkor le a kalappal előtte. :-))) A menhelyeken letöltik a karanténidőt, ezért fertőző beteg állatot nem lehet onnét elhozni, csak a gyepmesteri telepekről. Utolsó érv a menhelyek mellett: ha őket támogatod, akkor a bajbajutott állatokat támogatod. Ha az ismerőst támogatod, akkor azt támogatod, akitől a felelőtlen állattartás miatt menhelyre kerülnek az állatok, amennyiben Te nem fogadsz tőle örökbe...
2010. dec. 29. 20:45
 12/15 anonim ***** válasza:
33%

Egyetértek az utolsó HSZ-val. Én a menhelyet választanám. Nekem sok cicám van és egyiket sem adnám oda senkinek. Ha már nálam szaporodtak el, akkor felelősséggel tartozom irántuk. És imádom is őket.

Menhelyen nagyobb a választék is, hogy igényednek a legmegfelelőbbet válaszd ki, amiben szakemberek segítenek.

Talán kevésbé döntő szereppel bír, de egy jó érzést ad, amikor valakin segíthetünk.

Valóban, azok a cicák egészségesek, mert azokat rendszeresen szakemberek ellenőrzik.

Sok örömet kívánok az új családtaghoz! :-)

2010. dec. 29. 21:16
 13/15 anonim ***** válasza:
52%

Tegnap 20.45-nek--"Ha az ismerőst támogatod, akkor azt támogatod, akitől a felelőtlen állattartás miatt menhelyre kerülnek az állatok"

Meg a Te beteg agyad miatt!Hogy jössz ahhoz hogy valakire ilyet mondjál?Nincs jogod senkit megrágalmazni,még akkor sem ha szereted az állatokat és szeretnél minél több kóbormacskát rálőcsölni az emberekre.Szégyelhetnéd magad!

2010. dec. 30. 11:26
 14/15 A kérdező kommentje:
Egyetértek az előző hozzászólóval, de kérlek titeket, hogy ne kezdjünk bele új témába, mert akkor az eredeti kérdés már lényegtelenné válik.
2010. dec. 30. 17:50
 15/15 anonim ***** válasza:
9%

Az eszem azt mondaná, hogy mindegy: ígyis- úgyis megmentesz egy felelőtlen macskaszaporító által már a születésekor halálra ítélt állatot.

A gyakorlatban viszont én a második megoldást választottam. Egyszerűen azért, mert eszembe nem jutott volna magamtól macskaéletet menteni. Voltaképpen nem is akartam macskát. De rádumált az ismerős. Sokkal jobb életesélye van az ismerősök macskáinak mint a menhelyieknek...

2010. dec. 31. 01:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!