Kuvasz vagy kaukázusi? Melyiket választanád?
Kuvasz:
- mert magyar.
Egyébként a legtöbb dologban hasonlítanak:
- temperamentumos pásztorkutya mind a kettő,
- kau átlagban kissé nagyobb (kb. 5 centi marmagasság és 5-15kg), ennek köszönhetően a kuvasz gyorsabb, a kau viszont fizikailag erősebb,
- mind a kettő egygazdás, gyerek mellé nem igazán való,
- felnőtt (3 év feletti korukban még jobban oda kell figyelni, kemény gazdát igényelnek.
Nekem egyik sem tetszik különösebben, aranyosak de nekem túl nagyok, és túl nagy a loboncuk :D De talán a kuvaszt választanám.
Bár ez a kicsi kaukázusi nagyon édes :)
Kaukázusi!
Mert én nem szeretem a magyar kutyákat mint a Puli, Kuvasz meg ilyenek :)
És mert voltam már kutyakiállításon és elbűvöltek a Kaukázusi kiskutyusok :)
MERT:
Okosság, Szőrápolás, Mozgásigény, Méret és Testsúly szempontjából hasonlók, talán nincs is nagy különbség.
Kaukázusi:
Hadi kutya -> Őrző-védő -> Pásztorkutya
erős testalkatú szívós, bátor, ragaszkodó, engedelmes.
Kuvasz:
Őrző védő
Izmos, bátor, intelligens, barátságos, követi az utasításokat, jó területőrző, láncon tartva agresszívvá válhat.
De Kuvaszt élőben még azt hiszem nem láttam tehát Kaukázusi.
szeretem a nagy szőrös kutyákat!
és ha őrzésről van szó akkor már inkább nagy medve legyen :D
Az előzőhöz: a kaukázusi is láncon tartva agresszív lehet. Ott a példa az egyik szomszédnál.
Én egyébként kuvasz-párti vagyok.
Hali
Kaukázusim még nem volt ,de kuvasz igen.
Nagyon jó védőkutya!Többször előfordult ,hogy amikor hívatlanul benyitott valaki megharapta ,de amikor kinyitva maradt a kapu a kutya lefeküdt az ajtó elé és nem ment ki az utcára mert tudta ,hogy az nem az ő területe.
Ezenfelűl 6-7-8 éves gyerekekkel nőtt fel akik eléggé komolyan nyaggatták szegényt ,de soha nem volt probléma belőle.
Az ételre nagyon vigyázott a többi állattal nagyon barátságos volt.
Sokszor előfordult ,hogy a macskák a hasán aludtak este:P
Iszonyatosan ragaszkodó és szófogadó állat,de elég sokat eszik. Kb ennyi amit tudnék írni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!