Mit tegyek, a "macskám" náthás! (? )
Igazából nem az én macskám, hanem a szomszédéké, de átszokott hozzánk, mert a szomszédban van egy kutya, amelyik állandóan nyüstölte őt, meg itt gondolom jobb a táp. Nem etettük, ő evett együtt a mi macskáinkkal és már nálunk is alszik, emiatt légyszi ne piszkáljatok.
Tehát elég rossz állapotban van szegény, mindig hangosan szuszog és prüszköl, meg néha tüsszent is. A szomszédokat jóformán nem érdekli, anya pedig azért nem akarja megnézetni egy állatorvossal, mert nem a miénk, hanem a szomszédoké.
Úgy érzem, ha esetleg elpusztul, az miattam lesz, mert nem tettem semmit :(
Ti mit tennétek? Szerintetek elpusztulhat? Elég kicsi még...
12/L
Ahol én élek ott nincs állatorvos. De nagyon sok cicám van és imádom őket. Ezért az elmúlt évtizedben tapasztalatot szereztem. Amúgy nagyon szép gesztus tőled, hogy a szomszéd cicájával is foglalkozol, ha már ők ennyire nem törődnek vele.
Mondom a nálam bevált receptet. Meglangyosítok 1 dl tejet. Olívaolajat és citromot keverek bele. 50% tej, 25% citrom, 25% olaj arányban. Ezt egy nagyobb fecskendő segítségével be kell adni a szájába, hátulra a nyelvéhez. Naponta kétszer. 3 nap múlva már jobban lesz. Ezt csak akkor tudod megcsinálni, ha a cica szelíd és segít valaki.
Megfeledkeztem, hogy otthon elég drága a citrom, elég lesz fél citrom leve is.
A cica utána hányni fog!
Amit ajánlottam, azt többször alkalmaztam is. A többi macskám nem kapta el. A beteg állat félrevonul. És akiktől tanultam, nagyon tapasztalt beduinok. Akiknek több évszázados vagy annál több tapasztalatuk van az állatokról.
De természetesen, ha lehetőséged van rá, inkább az állatorvost ajánlom én is. Mert ezt azért nehéz beadni neki. És lehet, hogy már olyan stádiumban van, hogy az orvos jobban tud segíteni.
Remélem, mihamarabb jobban lesz a "macskád".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!