Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan szoktattátok rá a...

Hogyan szoktattátok rá a cicátokat a macskaalomra?

Figyelt kérdés

Kaptam egy cicát ajándékba (kb fél éves). Azt, hogy élő állattal nem kedveskedünk, azt inkább hagyjuk; egyébként nem szerettem a macskákat, ezt is amikor megláttam, az jutott eszembe, hogy "úristen, mi ez a szőrgolyó!", de aztán megszerettem.

Szóval bent kell tartanom a házunkban, mert a szomszéd nem éppen állatbarát, és féltem a cicát tőle. Megfürdettem a macsekot, így már nem olyan koszos (kisebbfajta vérfürdőt rendezett), és vettem egy macskatulajoknak szánt füzetkét, ami szerint átrendeztem a szobámat, hogy a macseknak is megfeleljen.

De amióta nálunk van (3 nap), összesen 8 "csomagot" rakott le, hogy a kisdologról már ne is beszéljünk. Hiába van ott az alomtálca pont úgy, "ahogy újdonsült családtagodnak a legkényelmesebb", és hiába rakom bele, amikor látom, hogy szaglászik, egyszerűen kiugrik, és mellécsinál.

Ezt hogy lehet kezelni?

Bocsánat, lehet hogy teljesen egyértelmű rá a válasz, de rám eddig egy tamagocsit nem mertek bízni, ezért macskatartás ügyben teljesen kezdő vagyok.

2010. dec. 23. 19:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nem azzal vana gond hogy nem tudja hova kéne csinálnia.

A cicáknak a környezetváltozás nagy sokkot okoz. Szerintem leki eredetű lehet a probléma. Legyél vele türelmes, szeresd nagyon és játsz vele sokat. Amikor már megszokja az új környezetét, rendesen beilleszjedik közétek, és az otthonának érzi a házat, akkor egész biztos nem fogja ezt csinálni.

Ez természetesen nem zárja ki az elöttem leírt nevelési módszereket. de azért ne legyél vele túl szigorú.

2010. dec. 24. 11:21
 12/13 Snapette ***** válasza:
74%
Nagyon ismerős. Kaptam ajándékba egy szép kicsi cicát, vagy 3 hónapos lehetett, talán kicsit több, és a csodának sem akarta megszokni, hogy hova kupacoljon. A nagyszobában takarítottam utána az ágy alatt, a lépcső alatt, a szekrény mögött, mind olyan helyeken, hogy elérni sem tudtam, mikor láttam, hogy épp fog neki... ő meg csak nézett nagy mélán, hogy idegelek... Egy nap etetés után beültem vele a fürdőbe, megmutattam neki az almot, meg is kapartattam vele, hogy lássa, mi az, de nem engedtem ki a fürdőből, s majd egy órát játszottunk ott, míg rájött a kakálhatnék, s akkor állt az ajtóban, és nyávogott, hogy engedjem ki, persze, kellett volna a kanapé, vagy a szekrénysarok... ehelyett beletettem a homokba. kimászott, megint beletettem, oszt jobb híján oda csinálta. Nagyon meg volt magával elégedve, hogy be tudta kaparni. Utána nem volt gond, oda ment. Ja, és amikor elkapod közvetlenül azután, hogy nem jó helyre csinált büntessed, de ha később találod meg, akkor már hiába, nem fogja érteni, hogy miért is kapott ki.
2010. dec. 29. 10:47
 13/13 A kérdező kommentje:

Mostanra nagyon megszerettem a cicát, úgyhogy nem kell aggódni, jól sült el az ajándék :)

Azzal sikerült, amit itt írt valamelyikőtök, hogy összeszedni azt amit szanaszét csinált, és beletenni az alomba. Azóta odajár, és nem kellett erőszakosnak lennem, meg semmi, pedig a szomszédunk azt mondta hogy azt csak úgy lehet.

Köszönöm a válaszokat :)

8 napig tartott! :D

2010. dec. 31. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!