Hogyan szoktattátok rá a cicátokat a macskaalomra?
Kaptam egy cicát ajándékba (kb fél éves). Azt, hogy élő állattal nem kedveskedünk, azt inkább hagyjuk; egyébként nem szerettem a macskákat, ezt is amikor megláttam, az jutott eszembe, hogy "úristen, mi ez a szőrgolyó!", de aztán megszerettem.
Szóval bent kell tartanom a házunkban, mert a szomszéd nem éppen állatbarát, és féltem a cicát tőle. Megfürdettem a macsekot, így már nem olyan koszos (kisebbfajta vérfürdőt rendezett), és vettem egy macskatulajoknak szánt füzetkét, ami szerint átrendeztem a szobámat, hogy a macseknak is megfeleljen.
De amióta nálunk van (3 nap), összesen 8 "csomagot" rakott le, hogy a kisdologról már ne is beszéljünk. Hiába van ott az alomtálca pont úgy, "ahogy újdonsült családtagodnak a legkényelmesebb", és hiába rakom bele, amikor látom, hogy szaglászik, egyszerűen kiugrik, és mellécsinál.
Ezt hogy lehet kezelni?
Bocsánat, lehet hogy teljesen egyértelmű rá a válasz, de rám eddig egy tamagocsit nem mertek bízni, ezért macskatartás ügyben teljesen kezdő vagyok.
Szerintem nem azzal vana gond hogy nem tudja hova kéne csinálnia.
A cicáknak a környezetváltozás nagy sokkot okoz. Szerintem leki eredetű lehet a probléma. Legyél vele türelmes, szeresd nagyon és játsz vele sokat. Amikor már megszokja az új környezetét, rendesen beilleszjedik közétek, és az otthonának érzi a házat, akkor egész biztos nem fogja ezt csinálni.
Ez természetesen nem zárja ki az elöttem leírt nevelési módszereket. de azért ne legyél vele túl szigorú.
Mostanra nagyon megszerettem a cicát, úgyhogy nem kell aggódni, jól sült el az ajándék :)
Azzal sikerült, amit itt írt valamelyikőtök, hogy összeszedni azt amit szanaszét csinált, és beletenni az alomba. Azóta odajár, és nem kellett erőszakosnak lennem, meg semmi, pedig a szomszédunk azt mondta hogy azt csak úgy lehet.
Köszönöm a válaszokat :)
8 napig tartott! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!