Hogy szoktattátok a kutyátokat a pórázra? Milyen praktikát vetettetek be annak érdekében hogy a kutya ne akarja levenni a nyakáról a pórázt, és hogy ne hátra hanem előre induljon el?
Szia!
Az én kutyámat valószínűleg pórázzal bántották, mert amúgy nagyon vagány és barátságos kutya, de mikor meglátta a kezemben a pórázt nyüszítve, farkát behúzva bujkált előlem.
Aztán amíg kijártunk a kocsival, mindig meg volt kötve 10 percre, amíg újra elengedtem. Sok ilyen kocsikijárós eset után ráraktam a pórázt, és jutalomfalattal a zsebemben megindultam ő pedig követett. Megmaradt minden jutalomfalatom, a saját akaratából jött mellettem. :) Ez az egyik lehetőség, a másik, hogy minél gyakrabban lássa a pórázt, de az legyen hogy most rád rakom és jössz. Hagyd, hogy megszagolja barátkozzon vele, és végül meg fogja szokni. Minden kutya megszokja, hidd el, az én kutyám is kilátástalan volt, ma meg megőrül a boldogságtól, ha meglátja a kezemben a pórázt. :)
Idáig minden kutyámnál egyforma volt.
Rátettem, használtuk. Talán a szájkosárnál kellett eleinte egy NEM szót használnom.
nekem egy fel eves feher bichon havanesem van.8 hetesen kaptam meg, egyszerre vettunk neki hamot es porazt.a hamot egyszeruen nem akarta elviselni, ed egyaltalan nem akart jonni utanunk.eleinte kajaval probaltuk csalogatni,aztan rajottunk hogy nem adhatunk neki kajat minden meteren.a hamot sehogyan sem akarta megszokni, pedig sokat volt rajt. vettunk neki nyakorvet(bar elvileg klyen pici kutyusoknak nem szabad) de az meg egesz nap rajt van de egyaltalan nem zavarja
meg amikor ham volt rajt, mindig hivtuk, nagy nehen mentunk vele 100-150 metert aztan 3-4 alkalommal mar rendesen huztuk magunk utan(amit "allitolag" szinten nem szabad)...eses mindig amikor picit meghuztuk jott 1-2 metert..valahol olvastam h valaki szibten huzta maga utan a kutyust es egy ido utan rajott, hogy inkabb jobb neki ha magatol jon.ez a modszer nalunk is bevalt.
kesobb is meg honapokig porazon setaltattam, mar tok okosan jott mellettem vagy akar elottem. azt h elottem menjen, valahogy magatol megtanulta(az elejen az is problema volt, hogy mindig mogottem jott)
azota is nagyon jokat setalunk, ha forgalommentes uton vagy egy elszigetelt bicikliuton setalok vele, elengedem h szabadon menjen.tok okos: mindig elore fut, aztan megvarja h utolerjem es megint elorefut...:D
megtanitottam neki az ül, a fekszik, a pacsi parancsokat, es fontos hogy hallgasson a nevere es ha jivod odamenjen hozzad.ezt azzal tudod elerni ha tudja h te vagy a fonok de megis erzi hogy mennyire szereted, es amikor hivof es odamegx hozzad, legtobbszor adsz neki valami jutalomfalatot:)
az egesz csak turelem es sok szabadido:) meg persze a szeretet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!