A macskákat miért nem lehet tanítani?
Mindig is macskás voltam, de a macska olyan buta. Nem hallgat a nevére, nem ismeri fel a "Nem!" a "Gyere ide!" a "Engedd!" parancsokat, stb.
Hogyan kell idomítani?
Előző előttinek:
És ezt mennyi idő alatt érted el?:)
Én is sokat beszélek a cicámmal. A nevére hallgat, de sokat kell mondani neki, és lehetőleg olyan dolgokkal kell bevezetni amikre mindenképp hozzád jön, pl mikor jön enni. A tiltásra is hallgat, ami nálunk a NENE, olyankor azonnal leül félfenékre, és csak nézi, hogy milyen jó lenne piszkálni...
A cicák egyáltalán nem buták, könnyen meg lehet tanítani őket arra, hogy mit nem szeretsz, ha csinálnak, és nem is csinálják, amíg látod őket... ez a fajta magánakvalóság pedig nem butaságra vall, sőt. Pl az enyém tudja, hogy nem szeretem, ha a hálószobában mászkál, és ha látja, hogy bent vagyok, akkor lefekszik a küszöbre, és centinként csúszik befele, lassan, végtelenül lassan, s mikor ránézek, akkor megáll, és nézelődik körbe, mintha ő aztán semmi olyat nem csinálna, amit nem szabad. Egy ilyen állat nem buta, sőt... Vagy tudja azt is, hogy nem szabad a kábelekkel játszani, s mikor talál egy újat, akkor megszagolja, és rámnéz, hogy engedem, vagy sem. Mondom, hogy nene, s ott is hagyja rögtön. Lehet tanítani őket, csak türelem kell hozzájuk, és persze tudni azt, hogy nem kutya, sosem lesz olyan, mint a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!