A macskákat miért nem lehet tanítani?
Mindig is macskás voltam, de a macska olyan buta. Nem hallgat a nevére, nem ismeri fel a "Nem!" a "Gyere ide!" a "Engedd!" parancsokat, stb.
Hogyan kell idomítani?
Ha sokat foglalkozol vele, érteni fogja a Nem!-et. Már a hanghordozásodból tudni fogja, hogy milyen hangulatod van. Hihetetlenül emocionális lények.
2cicás gazdi
Dehogy buta!
A macska nem kutya...
Hogy ne lehetne tanítani? Apró trükkökre simán lehet, az enyém elég sok dolgot tud. pl hazaszalad ha a konzerv doboz tetejét kattintom, magától visszahozza a kis egerét mikor eldobom.
De ha igazán idomítani akarsz, hát vegyél egy kutyát.
A macska így tökéletes, ezért is szeretjük így ahogy van.
A macskákat is lehet idomítani:D
Én sokmindenre megtanítottam az enyém. Hallgat a nevére, ül, gurul, pacsit ad, hozzámjön (csettintésre hívom kajálni). Sokat kell vele foglalkozni, kézből etetni mindig, jutalmazni. A nevét pl sokszor kell neki mondani. Vagy mindig (pl "gyere enni, cicus" vagy "jó cicus!" vagy "nem cicus!" - ha cicus a neve). Szerintem könnyen taníthatók, vagy én vagyok szerencsés az enyémmel.
Viszont!
Ha épp olyanja van, akkor hiába mondom a nevét, nyávog egyet, felém sem néz és továbbmegy. Ez a nyávogás összetéveszthetetlen a többitől, és azt jelenti: "hagyjál békén"... Aki ezt nem viseli el, az tartson kutyát.
Amit leírtál hogy hallgasson a nevére meg a "nem" parancsra annyi az egész hogy viszonylag sokat beszélsz a macskával.
Sokszor már hülyének néztek amiatt amiért "beszélgetek" a macskámmal, de a nevére meg a nemre minden további nélkül hallgat.
Minden mást meg szerintem felesleges megtanítani neki.
Meg meglepődnél hogy egy macska nem sokkal mondhatni "butább" mint egy kutya csak teljesen más a természetük :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!