Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi a normális reagálás abban...

Angelica1992 kérdése:

Mi a normális reagálás abban az esetben ha a cica rosszat csinál?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok az az agresszív fajta, hogy ha valami rosszat csinál a cica, akkor kidobom a házból, vagy ne adj Isten még meg is ütöm... Az eddigi legnagyobb kirohanásom akkor volt, mikor a középső cica a térdembe karmolt. Annyira fájt, hogy akaratlanul is ráordítottam szegényre =(

Amúgy meg csak szóban szoktam őket megróni. Például ha nagyon durván játszanak/verekednek, akkor szoktam nekik nagy komolyan mondani, hogy ti vadállatokat =) Ha kisebb rosszat csinál az egyik, akkor a "te kis gézengúúúz" mondatomat vetem be =D Ez a kedvencem, valahogy mindig jobb kedvem lesz ha ezt mondom

Ti hogy kezelitek az állattartás nehéz pillanatait?

2010. dec. 17. 12:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A cicák értenek a szóból, csak következetesen kell nevelni őket. Bántalmazni nem szabad, mert akkor bosszúállóak lesznek és megromlik a kapcsolat. :-) Az egyik cicám a szerszámos vödröt használta rendszeresen illemhelynek. Ezért nagyon keményen rászóltam és megmutattam neki, hogy ez nem jó. Egy napig rám sem nézett és amikor beszéltem hozzá, akkor elfordította a fejét. Még nekem kellett bocsánatot kérni, de többet nem használta a vödröt. :-)
2010. dec. 22. 08:47
 12/12 anonim ***** válasza:

Felnőtt macskát tényleg nem tanácsos bántalmazással nevelni, mert tényleg ellenségessé válhat, vagy - ha teheti - meglép.

Saját tapasztalatom, hogy kölyökmacskát lehet bántalmazással nevelni, de csak akkor, ha ezt egyebekben sok figyelemmel és szeretettel kompenzálják. Egy-két eset után megtanulta mit lehet, mit nem, és megtanult érteni a puszta szóból, tettlegesség nélkül is. A bántalmazást egyebekben nem vette zokon, sőt, kinevezett az anyjának. Csak hozzám jár simiért, és a játékban is vigyáz, hogy ne okozzon sérülést nekem. A fiam elmulasztotta megszerezni a tekintélyt, felette anyáskodik, és bizony néha eldurvul a játék is.

2010. dec. 31. 02:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!