Kezdőoldal » Állatok » Macskák » "Háztáji" receptek cicaetetéshez?

"Háztáji" receptek cicaetetéshez?

Figyelt kérdés
Gyakran olvasom, hogy sokan otthon készítenek ennivalót a macskájuknak. Kíváncsi lennék néhány konkrét megoldásra, miből, hogyan lehet megvalósítani?
2010. dec. 12. 14:35
 1/8 anonim ***** válasza:
imádják a csikebelet meg a belsőségeket disznóvágáskor most jólaktak nálunk is
2010. dec. 12. 14:55
 2/8 anonim ***** válasza:

Disznóhúst nyersen tilos!

Én kiolvastott (nem főtt) csikenyakat (300Ft/kg), halat (800/kg) adok a prémium táp mellé, meg nyúlaprólékot (500/kg), ilyesmit. Semmi tészta meg zacskós táp. A cicusok húsevők, legjobban akkor jársz ha nagykiszerelésű prémium tápot veszel (amiben megvannak a tépanyagok) és olcsó húsfélét adsz melé. Ja,csontot is kell ennie ami nincs a száraztápban, ezért kap nyakat. Imádja ropogtatni.

2010. dec. 12. 15:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Mi májat adunk (nyersen egy kicsit+resztelt májként), de arra azt mondják, hogy nem szabad tartósan, mert hozzászokhat és elpusztulhat a sok fehérje miatt.

Szoktunk még halat venni, meg csirkefarhátat, és pörköltként elkészítve nagyon szeretik! Ezt esetleg tésztával össze lehet keverni (mi így a kutyusnak is adjuk).

Egyébként sokkal egészségesebb szerintem, finomabb és olcsóbb, mint a bolti.

2010. dec. 12. 16:22
 4/8 anonim ***** válasza:
37%

Ha véletlenül valaki értelmes megoldást mondana, akkor is elsikkadna itt a sok hülyeség között.

Ha valaki adna egy csodareceptet, hogy attól milyen jól volt a macskája, még akkor sem tudnád véletlenül se megmondani, hogy attól-e, vagy annak ellenére, vagy egyik se.

Úgyhogy, ha szabadulni akarsz a táptól, nem a gyakorikérdések.hu a te barátod, hanem a google, és a saját józan eszed. Rengeteg forrás van az interneten szakemberektől - de sajnos csak az angol nyelvű oldalakon - a macska helyes táplálásáról. Érdemes őket elolvasni.

2010. dec. 12. 19:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Mindig van valaki, aki osztja az észt, igaz? Ha ilyen használhatatlan ez az oldal, Te miért vagy itt? Én csak egy egyszerű kérdést tettem föl, az már az én dolgom, hogy a válaszokat szelektálom. Nyilván nem csodareceptet vártam, hanem józan, mindennapi cicások válaszait. Ha nem tudsz mást, csak sértegetni a jószándékú válaszolókat, ugyan húzz el innen!
2010. dec. 12. 20:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Erről beszélek, tündérbogár: nem azt küldted el a redvásba, aki nokedlit kínálgat a macskának (és esetleg neki hitelt adó gazdik a macskáikat nyomorítják meg a jószándékú hülyesége miat), hanem azt, aki azt mondta, hogy használd a józan eszed, és tanulj.

Vagy talán itt akarsz kiokosodni? Gyakorikerdesek.hu egy témája 5 hozzászólójának tapasztalatai vs tudomány, mi?

Akkor grat, a saját színvonaladhoz képest jól választottál. Csak a macskádat sajnálom.

2010. dec. 12. 22:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Amúgy Pottenger macskáiról hallottál már?:

[link]

Arra az esetre, ha (mint gyanítom), hosszabb cikkeket képtelen volnál elolvasni, csak rövid hozzászólásokat, röviden összefoglalom neked:

900 macskán végzett 10 éves kísérlet sorozat. A főtt koszton tartott macskák:

- első generációban betegeskednek,

- második generációban nyomorékok,

- harmadik generációval kipusztulnak, és a kísérlet lezárul.

Na, akkor beszélgessetek tovább a házikosztról, én léptem, csá.

2010. dec. 12. 23:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Halat??? Hát azt végképp nem szabad, csak kizárólag szálkamenteset. Beleáll a szálka valahol az emésztőrendszerébe!!! A tévhittel ellentétben nem szabad a macskával halat etetni!!!
2010. dec. 12. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!