Igaz lehet hogy a bakmacska megöli a kis kölyökmacskát?
Ma láttam egy gyönyörű fekete nősténymacskát és -mivel a miénket kinyirta agy kutya nemrégen -kérdeztem a gazdáját hogy ha lessz kölyke nem-e tudna adni a szaporulatból?Azt mondta hogy nem képes magának sem fogni,mert van a közelben egy betegagyu macskás akinek van 8 macskája ,abból három bak és mikor az ő macskája lekölykedzik ezek a bakok megölik és eltüntetik a kiskölyköket.Először nem hittem el,de megkérdeztem több idős nénit itt az utcánkban és azok azt mondták hogy sokszor előfordul ilyen.Igaz lehet szerintetek?
A normális válaszra megy a zöld kezecske,az eszetlenkedők meg nem zavarnak és nincs piros pont senkinek,mert soha nem ütöm meg azt akinek nem adatott meg hogy visszaüssön!
74% = 74% , meglátszik hogy nemcsak a százalék egyforma hanem a hozzáállás is--nade viccet félretéve szerintem sem igaz hogy megeszi a bakmacska a kölyköket,de az azért csak túlzás hogy azért mert azt "tanulta".Meg intelligens macska az is túlzás.Egyik macska ugyanolyan bolhafészek mint a másik!!Aki ennél többet belemagyaráz az az Ő dolga!
Ha meg valaki fönnakad a bakmacskán az kapja be,azt várhatja tőle.
Oke, kedves kerdezo, akkor en "tulzast" tartok, nem macskat.
Reszemrol tobb karaktert erre nem pazarlok, legyen szep ested.
"Bolhafészek" az agyad lágya, az enyémnek még parancsszavakat is megtanítottam... Egyáltalán nem hülyék a macskák, csak öntörvényűek.
Vagy nem szereted az állatokat, vagy te is egy idióta kutyás vagy, aki kb. minden más állatot lenéz... Mondjuk nem tudom az ilyen "tanyasi" embereknek minek macska, ha úgyis szarnak rá.
Kedves kerdezo, megis irok. Nagyon elnezted a tavdiagnosztikat, mert nem panelben lakok.
Sot, relativ eselyes, hogy "videkibb" vagyok mint te, vagy amenyire gondolod, hogy lehet. A mimozalelku-re nem tudok mit mondani. Nem vagyok vega, es megvolt mar a "csirketol kezdve a vaddisznoig minden".
Egyszeruen, odafigyelo, "tanult?" ember vagyok, es valoszinuleg szerencses, hogy eljutottam egy eletszintre, hogy mar ne csak a sajat dolgaimmal kelljen foglalkozni, raerjek az allatokkal is. - Nem biztos hogy nem ez a kulturalis kulonbseg az, ami akadalyozza, hogy atjusson a mondanivalom.
Ezt sajnalom, de ez ellen nem tudok mint tenni, mert ehez ket ember kell.
Legyen szep napod!
Valóban mellélőttél. :) Én is vidéki vagyok és kertes házban élek.
Ami az állatkínzást illeti, szerintem komoly fogalomzavarban szenvedsz... Nem hiszem, hogy egy lakásban tartott macska ugyanúgy szenved mint egy olyan macska, akinek élve kiszúrják a szemét, leszedik a talppárnáit vagy megégetik.
Egyébiránt nekem most azért van benti cicám (noha kertes házban élek) mert a kinti cicáimat: elütötte az autó, megmérgezték, megfogta a csapda amit a kedves szomszéd tett ki neki, levágta az egyik lábát egy uborkaháló ami rátekeredett, és összeszedtek mindenféle betegséget mások verzett, beteg macskáitól. Szóval kösz, de elég volt. Ha csak azzal tudom megóvni, hogy benn él a 140 négyzetméteres házban, akkor nem engedem ki. Egyébként meg próbáltuk kivinni felügyelettel, de visszamenekült, szóval köszöni tök jól elvan így is...
Pont 2 hete találtam egy halott macskát az udvarunkon, fogalmam sincs hogy került ide, de én nem akarom hogy az enyém is ilyen sorsa jusson.
Tisztelt 74-esek!Nem sok értelme lenne ragozni,mert mindegyikünk állatbarát,mindegyikünk a magunk módján és kár lenne egymást csak azért bántani mert nem mindenben egyezik a véleményünk.
Kellemes Karácsonyt kivánok minden hozzászólómnak akár az én véleményemet fogadta el,akár más hozzászólóét!
Köszönöm hogy megosztottátok a véleményeteket velem és egymással!További jó Gyik használatot kivánok!
Szia! Nem tudom, kaptál e azóta normális választ a kérdésedre, mert itt ahogy olvasgattam, nemigen találtam :)
Igen, a kandúr megöli a kölykeit! Nálunk ez sajnos megtörtént.
Én nem voltam otthon, tesóm szólt, hogy megfialt a cicám (3 nappal később szólt, miután megszülettek). 2 naposak voltak a kölykök, mikor az anyjuk egyenként kihordta őket, és eldugdosta. Azon a délutánon éppen jött megetetni, mikor látta, hogy a az egyik kiscicát megöli egy óriási kan. 5 kismacska volt, 2őt sajnos megölt. De a többit megmentette tesóm, és sokkal jobban vigyáztunk, mikor megszületett az 1. alma, pár évvel később, a volt macskám kölykének. De a kölykeit és őt is ivartalanítottuk ezután.
Ugyanez megy az oroszlánoknál is, ezt azért csinálják, hogy minél hamarabb szaporodhassanak újra az anyaállattal.
Amúgy szerintem el kellene fogadni, hogy hogyan beszélnek országrészenként. Nálunk például "Kan" macskának hívják a hímet...
Mi már régóta tartunk macskákat. Amikor kölykei vannak egy nősténynek, az itthoni kandúrok velük szemben tanúsított viselkedése nemhogy nem agresszív, de általában egyenesen gyáva. Viccen kívül: a felnőtt kandúrok félnek a kismacskáktól: fújnak, morognak rájuk, elmenekülnek előlük, és 1 m-nél közelebb nem nagyon engedik őket magukhoz. Ez a leggyakoribb reakciójuk a kölykök jelenlétére.
Aztán egyik-másik kandúrnál előfordul, hogy eltűri a kölykök közelségét, sőt olyat is láttam, hogy egy nőstény korábbi, azóta már felnőtt, ivarérett kandúrkölyke odafeküdt az új alom köré, és melegítette, nyalogatta őket, később pedig, mikor nagyobbak lettek, rendszeresen játszott is velük.
Olyat viszont még sosem láttam, hogy kifejlett kandúr egy ujjal is bántotta volna a kis kölyköket. Hangsúlyozom: nem tagadom, hogy előfordulhat a jelenség (az oroszlánoknál és egyéb macskaféléknél bizonyítottan jelen is van), de a saját házimacskáink körében én még sohasem tapasztaltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!