Macskasimogatás után mindig megmossátok a kezeteket?
Ha benti a macska.
(Én mindig megmosom)
14:08-as
Csak hogy tudd, a kutya/és az ember-/sz*r ami az utcán díszeleg, szépen elporlad, a levegőbe kerül és te belélegzed. Na ehez mit szólsz? Szerintem szerezz be egy gázállarcot.
Esetleg az a férfi akivel kezet fogsz, lehet hogy nem sokkal azelőtt a p*csét fogta a wc-n, aztán meg nem mosott kezet, ki tudja, vagy lehet hogy a taknyos orrában turkált, amiben hemzsegnek a bacilusok, vagy olyan rejtett bőrbetegsége van amit simán elkapsz. Esetleg utazol a buszon, vagy mész az utcán, és rádköhögnek, és holnap már lázasan feküdhetsz otthon, sőt, talán még TBC-t is elkaphatsz. Esetleg betérsz egy kajáldába, mi a garancia rá hogy rendesen elmosták az edényeket, megfelelően tisztán tartották az ételt? lehet hogy a legyek telesz*rták, és észre se veszed.
Úgyhogy elsősorban az emberektől tartsd távol magad, mert azoktól aztán tényleg többszáz féle betegséget elkaphatsz.
14:08-as te nagy állatszerető lehetsz, ha így közelíted meg a kérdést.
Amit a fenti kommentező leírt abban teljesen egyetértek.
Láttam én már olyan embert, aki tenyérbe tüsszentés után, válogatott a zsemlék között és nem a fogóval, vagy neylon zacskóval tette. Lehetne órákon keresztül érvelni, de csak meddő vitatkozás lenne, mások megsértésével és így teljesen eltérnénk a kérdező egyszerű kérdésétől.
Megkérdezhetem hogy pontosan milyen betegséget kaptál el macskától? Milyen tünetekkel járt? És hogy sikerült elkapnod? Nem akadékoskodni akarok, komolyan érdekel, mert már sokszor hallottam ilyen rémtörténeteket, de a konkrét betegséget eddig még senki sem nevezte meg, innentől kezdve meg erősen olyan szaga van a dolognak hogy az orvosok csak ráfogják a macskára a dolgot.
Előre is köszönöm a válaszodat, tényleg érdekel.
16:58
Hát annyira nem lehetett jól tartott kutya, ha a párszáz forintos féregtelenítőt b*sztak megvenni szerencsétlennek. Így jártak.
ma 17:07
Nem sajnálták a féregtelenítőt a kutyától, minden évben kapott az oltással, súlyához mérten.
ma 19:37
Aha, a gond csak az hogy egy kutyát nem évente kell féregteleníteni, hanem kb három havonta...
Illetve ha erdő-mező közelében él vidéken, ahol vadon élő állatokkal (rókák, patkányok,egerek, stb) is kapcsolatba kerülhet, plusz specializált féreghajtókra is szükség lehet. A férgesség kockázatát növeli ha az állat nyers húshoz, konyhai hulladékhoz jut.
"A kifejlett bélférgek közvetlenül nem terjednek át az emberre. A terjedés mindig csak a férgek petéinek vagy lárváinak egy közbeeső terjesztő általi átadásával történhet. Ez a közbeeső terjesztő éppen úgy lehet az ember által elfogyasztott növény, mint állati hústermék."
Tehát levonhatjuk a megfelelő következtetést, a kérdezőt érdeklő vonatkozásban: benti macskától, aki nem érintkezik vadon élő állatokkal, ahonnan elkapná a férgességet, nem fogyaszt nyers húst, főleg nem vágóhídi hulladékot, hanem normális táppal van etetve, nem érintkezik kóbor állatokkal, és évente-félévente 1x féreghajtva van (benti macskának elég), az ember NEM KAPHAT EL férgességet.
És normálisan gondozott, 3 havonta féreghajtott kutyától sem, bár én is kezet mosnék egy kinti kutya fogdosása után, mert negyed annyira nem tiszta állatok mint a macskák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!