Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hány évig él átlagosan egy...

Hány évig él átlagosan egy Macsek?

Figyelt kérdés
Teljesen össze vagyok zavarva nekem eddig mindig mindenki mást mondott!
2010. nov. 22. 21:22
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok még mindig.

Én is egy "bunkó" falusi vagyok.

2010. dec. 6. 17:34
 32/43 anonim ***** válasza:
58%

ma 17:33-es

Itt az egyetlen aki lebunkózta a vidékieket, az maga az egyik vidéki hozzászóló volt aki önmagára használta a "bunkó vidéki" kifejezést. Úgyhogy ennyit erről, egymást szidjátok kedves vidékiek:)

2010. dec. 6. 18:07
 33/43 anonim ***** válasza:

Én volnék az a bunkó vidéki. :D

Akik azzal érvelnek, hogy a macska milyen jól érzi magát a panelban, hiszen vissza szalad a lakásba, mikor ki akarjátok engedni, azok üljenek le 1-es.

Akármelyik macska kerül olyan környezetbe, ahol nem mozog napi rendszerességgel, amikor csak akar, ott rettegni fog. Én nemrég telepítettem át az 1 éves cicámat az új házba, ahova költözök. Szegény 1 napig kuksolt egy heverő alatt, és rettegett egy 2 hónapos kiscicától. Engem ugyanúgy szeretett, de nem volt hajlandó kimozdulni a szobából. Aztán 3. napra feloldódott, mászkált kicsit a házban, de nagyon bizonytalan volt. Az udvar meg szóba sem jöhetett. Most lakik ott 3 hete, de alig várja, hogy végre kimehessen. Önfeledten játszik a kiscicával, anyáskodik felette, fára mászik, vadászni jár, boldog, kiegyensúlyozott cica. A panelos macska 3-4 hét szabad élet után szétkaparna mindent a lakásban, hogy kijuthasson. Ennyit a panel lakás, macska boldogító erejéről...

2010. dec. 7. 15:52
 34/43 anonim ***** válasza:

15:52

És akkor most erőltessem rá akarata ellenére hogy kimenjen mert "neki úgy jobb lesz"? Zárjam ki a lakás elé vagy mi? Csodálatos élet lehet folyamatos életveszélyben lenni, meg futni a kutyák, beteg emberek, macskagyűlölő szomszédok elől. Egyébként azt is leírtam hogy a másik macskám LEMEHET sétálni, csak épp ebben a rohadt hidegben nekik sem valami leányálom kint fagyoskodni, fel is húzza a seggét a jó meleg lakásba 5 perc után. Az is érdekes hogy miért csak a macskákkal kapcsolatban alakult ki az a tévhit, hogy hagyni kell csatangolni? A kutyáknak miért nem nyitják ki a kertkaput, hagy menjen isten hírével? Hidd el a kutyák is pár hét alatt megszokják hogy oda mehetnek ahova akarnak, sőt, a többi kóbor kutyával falkákba verődnek és vígan élik életüket. Az emberek mégis a kertbe zárva tartják a kutyákat. Szegény kutyus, engedjük őket is szabadon... Szerintem inkább ülj le te, és kapsz egy kockacukrot is...

2010. dec. 7. 23:55
 35/43 anonim ***** válasza:

"Önfeledten játszik a kiscicával, anyáskodik felette, fára mászik, vadászni jár, boldog, kiegyensúlyozott cica."

Ja, amíg el nem gázolja egy kocsi, nem mérgezi meg egy kedves szomszéd, vagy nem eszik mérgezett egeret/egyébb állatot. De álltasd csak magad...

2010. dec. 7. 23:57
 36/43 anonim ***** válasza:

"A másik macskát is vittük egy darabig sétálni, de egy idő után egyre kevésbé akart jönni, mostmár ha kivisszük az ajtó elé (magától nem jön ki a lakásból) nyávogva kaparja az ajtót, mert vissza akar menni. Hát ennyire hiányzik nekik az a fene nagy szabadság. Tényleg, borzalmasan szenvednek, látszik rajtuk... "

Mint olvashatod, az másik macska sincs bezárva a lakásba, LE VOLT ENGEDVE SÉTÁLNI, egészen kiskorától kezdve, és ennek ellenére NEM AKAR MENNI, és NEM szedi szét a lakást, mert NEM AKAR lemenni, a lenti környezet meg NEM ÚJ NEKI, tehát nem ezért, hanem egyszerűen A LAKÁSBAN ÉRZI JÓL MAGÁT. Érted???

Úgyhogy szövegértés 1-es, ülj le te...

2010. dec. 8. 00:01
 37/43 anonim ***** válasza:

Jahj de buták vagytok bazz... :D Ti hogy képzelitek el egy falu hétköznapjait? A szomszédok lesben várnak a macskákra, hogy mikor csaphatják agyon lapáttal, vagy baltával, vagy mikor foghatják meg hurokkal, illetve a mérgek is kéznél vannak, hátha pont arra jár egy macska, és megetetheti vele. A kutyáknak sincs más dolga, mint kerítéseket áttörve, fára mászva, autók alá bújva macskákat terrorizálni. Arról nem is beszélve, hogy valahányszor betonozott talajra teszi a macsek a lábát, három MTZ robog át a fején. Túl sok horror filmet néztek. :D Amúgy egy normális macska nem eszi meg a megmérgezett egeret. Az enyémek legalább is sosem nyúlnak hozzá. De ha meg is ennék, akkor sem döglenének bele, mert ma már nem olyan mérgek vannak. Normális macskát az autó sem tudja elütni, mert hozzá van szoktatva, hogy az autókat kerülni kell. Nálam amúgy legalább 500 méteres körzetben nincs szomszéd, szal ilyenen nem aggódom. ;)

Látszik mennyire fogalmatok sincs a macskákról... Attól, mert egy macska korábban járt valahol, az nem jelenti azt, hogy ott 3 hét múlva is jól fogja érezni magát. Ha most hazahoznám az 1 éves macskát, valszeg mostanra meg sem ismerné a többieket, sem a korábbi helyét. Annyira nem jó a memóriájuk. A buta urban legendeket a 10 év utáni egymásra találásokról inkább hagyjuk. Az, hogy Ti nagylelkűen kivittétek 1 percre a macskát az utcára, az meg megrémült az autók zajától, az ismeretlen szagoktól, meg az ismeretlen környezettől, az nem jelenti azt, hogy neki ne kint lenne a természetes élőhelye. Persze ezt egy panelos sosem fogja megérteni, aki maga is 70 négyzetméteren éli le az életét... Kutya, macska a panelba nem való. Tartsatok halakat, azok kevesebbet fognak fel az életterük nagyságából.

Amúgy a kertes házak sem jelentenek Kánaánt, főleg nem a kutyáknak. Apósomék 2 felnőtt kan Golden Retrievert tartanak egy kb 300 négyzetméteres udvaron, ahol kb 1 hely van, ahova mindig oda süt a nap, és egy egészségeset sem tudnak szaladni. Minden nap egyszer kapnak enni, évek óta ugyanazt a tápot. Ők marhára meg vannak magukkal elégedve, milyen jól tartják a kutyákat. Egyébként az idősebb kan elég sok díjat nyert még CAC-on is. Tehát nagy tenyésztőnek tartja magát az öreg, közben a mi egyszerű korcs kutyánknak százszor jobb élete volt, és imádott minket. Idősen múlt ki, pedig sosem volt bezárva. Hatalmas birtoka volt, és jókat kajált mindig. A szomszéd néni is etette, meg sok szeretettet kapott. Nagyon szeretett minket, sosem lépett volna le. Ezeket a kutyákat nem kellene sokat csalogatni, hogy lelépjenek... Ezt csak mint melékzöngét meséltem el.

2010. dec. 8. 12:53
 38/43 anonim ***** válasza:

"Az, hogy Ti nagylelkűen kivittétek 1 percre a macskát az utcára, az meg megrémült az autók zajától, az ismeretlen szagoktól, meg az ismeretlen környezettől, az nem jelenti azt, hogy neki ne kint lenne a természetes élőhelye. "

Ezt meg honnan veszed? Kiskorától fogva (8 hetesen került hozzánk menhelyről, ott is a szabadban volt) vittük le minden áldott nap, annyit volt lent amennyit akart. Nem az utcára, hanem a parkba, ahol a ház is van. Egy idő után egyre hamarabb haza akart menni, majd már egyáltalán nem akart menni. Úgyhogy örülök hogy így megmagyarázod hogy mit és hogyan csináltunk, csak azt nem értem honnan veszed. A természetes élőhelye meg a macskának a TERMÉSZETBEN van, és nem az utcán... Ha neked olyan mázlid van hogy kint élsz a semmi közepén, akkor örülj neki, ott én is elengedném a macskáimat.

A szöveged első részéhez( hogy milyen veszélyes a csatangolás) csak annyit fűznék hozzá hogy keress itt rá gyk-en hogy hány kérdés van amiben erről írnak vidékiek (mérgezés, stb,stb, már a 3. macskáját üti el a kocsi, és ragozhatnám a végtelenségig) Ha veled még valamilyen csoda folytán nem történt ilyen, akkor örülj neki. Persze ha eltűnik egy-egy macska, egyszerű azzal magyarázni hogy biztos elkóborolt... Egyébként a két cicánk is azért került 7 hetesen menhelyre, mert az anyjukat, és 3 testvérüket eltette az egyik szomszéd láb alól, ott ahol éltek.

2010. dec. 8. 13:32
 39/43 anonim ***** válasza:
Egyébként meg nekem te ne mondd hogy nem értek a macskákhoz, köztük nőttem fel. Te nem értesz a szövegértéshez anyukám, meg is kéne érteni ám amit olvasol, és nem hozzákölteni dolgokat, amik a te fejedből pattantak ki! Ennyit a butaságról!
2010. dec. 8. 13:36
 40/43 anonim ***** válasza:
Annyit még hozzátennék hogy sok menhelyvezetőt ismerek, és szinte sehol se adnak ki cicákat kijárósnak, mivel amikor még adtak, KIVÉTEL NÉLKÜL az összes kijárós cicának csúnya vége lett... Úgyhogy manapság már az örökbefogadási szerződésben ki van kötve hogy csak benti macskának adnak örökbe cicát. De biztos ők is hülyék, igaz van amelyik már 18 éve ment cicákat, gondolom ő se ért a macskákhoz, mindenki hülye csak te vagy helikopter.
2010. dec. 8. 13:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!