Hogy lehet ilyen gyogyós egy macska?
Az enyémhez csak akkor lehet hozzáérni, ha ő engedi, persze ez ált. hajnali 5-kor, vagy este 11-kor van:)
Különben fújtat, karmol. Már a családból több embert is megsebzett, mert ugye nem gondoljuk alapban, hogy egy macskától tartani kell, végülis nem mérgeskígyó!
Az állatorvosunkat úgy megkapta, hogy ömlött a vér a homlokán, mire a segítségére siettem, nekem meg átlyukasztotta a körmömet.
Amikor megfürdettük, belekapaszkodott öcsémbe, és úgy kiluggalta a pólóját, hogy úgy nézett ki, mintha sörétessel lőtték volna meg.
Kész vadmacska!
Másnak is ilyen gyagya a macsakája, vagy ez kivételesen gáznak számít?

Ne haragudj kedves kérdező, de én könnyesre röhögtem magamat a történeteken! Haláli egy macsek lehet!
Amúgy tényleg vannak ilyen "elfajzott dögök", nekünk is az egyik macskánk hasonló volt, bár nem ennyire brutális, de azért imádtuk!

Nekem szüleim macsekja, akivel együtt nőttem fel, rendszeresen fenyít a mai napig, pl elmegyek mellette és megüt, rámfúj, dokinál elég komolyan belém harapott, elég ciki volt, ott rohantak az asszisztensek betadine-nal, meg kiabáltak hogy "jöjjön gyorsan valaki a cica megtámadta a gazdit". Szóval égett a pofám rendesen:D Úgy gondoltam hogy biztos azért csinálja, mert tudja hogy megteheti velem (anyám az első próbálkozásnál végigkergette a lakásban egy összetekert ujsággal, vele nem is csinálja:D), úgyhogy gondoltam kemény leszek, amikor egy szimpla simogatásnál már megint belémharapott, bele rugtam a kosarába kicsit, mire kiugrott belőle és elindult felém, akkor inkább meggondoltam magam és eliszkoltam a másik szobába:D
Nekem két cicám van, párommal közösen, mindkettő egy tündér, de az egyik iszonyat rühelli az állatorvost, olyan hisztériát le szokott vágni hogy eszméletlen (tuti nem fáj neki, mert a másik macska meg se nyikkan ugyan azoknál a procedúráknál). Úgy ordít hogy remegnek a falak, múltkor 3an kellett hogy lefogjuk oltásnál, az asszisztens, én, és a párom, aki nem mellesleg 90 kiló tömör izom, és gyalogsági katona:D A cica egyébként még csak 7 hónapos, úgyhogy már most félünk hogy mi lesz ha felnő...:,D
Kedves utsó válaszadó!
Szerintem éppen olyan lesz, mint az enyém.
Nincs ezen mit kivizsgálni. Kiskora óta ilyen. Egyszerűen ilyen a természete. Az enyém ugyanígy viselkedik az állatorvosnál. Nálunk is előfordul, hogy csak simán elmegyünk mellette, és utánaunk kap. A kutyámat olyan fegyelemben tartja, amilyet még én sem tudok teremteni.
Kiskorában találtuk a macskát, olyan 3-4 hónapos lehetett. Néha azt gondolom, hogy nem véletlenül tették ki. Már tudtak valamit:)
Én már beletörődtem, úgy hogy csak akkor törődök vele, ha ő is akarja, máskor meg levegőnek nézem. Akkor járok a legjobban.
Ezek szerint, ritka, de azért van másnak is gyogyóüs macskája:)

Akkor jó neked!
Néha úgy érzem, mintha kettős személyisége lenne. Amelyik hajnalban ébresztget, az egy angyal, de a másik a nap 90%-ban egy ördög!

Csak hogy érezd a kontrasztot: az én macskám fürdetéskor a kezemet nyalja, pedálozik, csak hogy hagyjam már abba a kínzását.
Orvosnál nyugodt, az injekciózást fel se veszi (kivéve legutóbb, amikor a doki valamit elcseszhetett, mert fájdalmában ráfújt a macsek - a doki elnézést is kért tőle.)
Velem le sem áll harcolni, szinte még akkor se, ha provokálom, mert nem használhatja a karmát (kölcsönös, önkéntes fegyverzet korlátozás van érvényben).
Mindennek a fele genetikai adottság, másik fele szocializáció: sosem jutalmaztuk az agresszióját visszavonulással. Az eredmény: kerüli a konfliktusokat, és sosem agresszív, még védekezési céllal sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!