Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Brit rövidszőrű mennyire...

Brit rövidszőrű mennyire nyugodt, lakásban mennyire bírja, nagy a mozgásigénye? Aki ilyet tart ki sem engedi az utcára?

Figyelt kérdés
én is ilyet szeretnék, családi házban lakunk. szóval akinek családi házban él a cicája az sosem engedi ki? vagy csak felügyelettel? vagy el lehet engedni nyugodtan?eddigi cicáim nyugodtan járhatták az utjukat, bár értük nem is fizettem ennyit mint egy britért fogok... de megvagyok őrülve értük, oylan gyönyörűek!
2010. nov. 9. 16:12
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Falun nemtom miért felelőtlenség kiengedni egy macskát, amit az utcáról fogadtam be.... Imádom az állatokta, de nem vagyok hajlandó macskaalmot tartani a házban miko nem muszáj... én macskám elég intelligens és megtanulta hogy jelez ha menni akar. KÖSZÖNÖM AZ ÉRTELMES?JÓINDULATÚ VÁLASZOKAT!

10 év alatt leírtam miért ez a 3. macskám... nem fogok tovább védekezni egy ilyen hiper okos embernek, mint te...

amugy macsek mellett van egy 8 és egy 11éves kutyusom. ugyhogy bekapha...

2010. nov. 11. 15:14
 12/21 anonim ***** válasza:
Ja, csak a kutyáid a kertben vannak, védetten, és nem csavarognak össze vissza. Nem kell elmesélned falun hogy tartják az állatokat, sajnos tudom...
2010. nov. 15. 14:12
 13/21 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos én is tudom, láttam én is 1-2 dolgot sajnos! De kihangsúlyozom, hogy nem nálunk!!! És tudod állatorvost is kihívtam 1 olyan kutyának ami már kitudja mióta feküdt tűző napon, mert le volt bénulva és senki nem volt hajlandó árnyékba átvinni! Mi átvittük oda és orvost hívtunk neki, a mai napig jól van! 7ezer ftom bánta, de nem bírtam nézni a szenvedést!szóval engem ne sorolj állatkínzók közé, mert egy faluban lakok!! vagy mit mondjak még, hogy ne állíts be olyan embernek aki állatkínzó és 1 szemét? gondolkodj már! Rohadtul nem arra válaszolgatsz amit kérdezek. csináld csak...

De attól még, hogy a macskát kiengedem az utcára nem vagyok rossz ember. Sztem nem csak én csinálom így.

2010. nov. 15. 18:04
 14/21 Seal80 válasza:

+Én a kérdéshez szeretnék hozzászólni, ha még szabad. :)

Én nem engedem ki a cicámat a szabadba, csak az erkélyre. (2.emelet)

Ha tehetném, mert lenne egy szép kis kertem, akkor sem engedném ki, mert annál jobban félteném.

Brit kék cicáról beszélek, és én sem vettem drágán. Mindössze 25.000 forintot fizettem. Akciós cica:)

Minden különösebb probléma nélkül fel tudtuk nevelni.

Állatorvosnál maximum szemgyulladás miatt jártunk az oltásokon, és az ivartalanításon kívül.

Ez is csak 1 vélemény a sok közül, de a 2 szobás lakás tökéletesen megfelel neki rohangálás céljából. Meg vagyok győződve róla, ha nagyobb lenne a lakás, akkor sem rohangálna többet, mint amennyit jelenleg, tehát nem kell attól félned, hogy kevés lesz neki a tér.

Kiengeded vagy nem, az a te dolgod, viszont ha nem, akkor legyél következetes, és akkor se engedd ki, ha ki szeretne menni, mert ha tetszik neki, akkor sok-sok nyávogásba fog kerülni, hogy elfelejtse a kinti világot.

Remélem tudtam segíteni. :)

2010. nov. 15. 18:36
 15/21 A kérdező kommentje:

Igen, nagyon sokat segítettéé! Köszi, h végre a kérdésemre válaszolt valaki!! :)

Akkor igazából ez a cicus taláén a lustábbak közé tartozik? Ha egyedül hagyod (mondjuk míg meló, stb...)árom válaszodat! köszi

2010. nov. 15. 20:16
 16/21 anonim ***** válasza:
Az én brit rövidszőrűm,ha nem vagyunk otthon,akkor egész nap alszik valahol a lakásban,nem tőr-zúz.Jó cica. :)Csak ajánlani tudom.
2010. nov. 16. 08:01
 17/21 A kérdező kommentje:
De jóóó! :) Alig várom! bá az elejétől félek, mígmegszokja a rendszert... :( de a későbbiek miatt mindent megér
2010. nov. 16. 14:20
 18/21 Seal80 válasza:

Ne haragudj a késői válaszért!!!

Nagyon lusta cicafajta,:) ugyanakkor játékos is. Mikor nem szundizik, unatkozni biztosan nem fogsz mellette, de ha elmész dolgozni akkor sem fogja végigkiabálni a napot, hanem hasznosan fogja tölteni az időt. Alszik majd, míg haza nem érsz, hogy friss legyen a rosszalkodáshoz. Én sokáig tanulmányoztam a cicákat könyveken és interneten keresztül, hogy az életvitelünkhöz is megfelelő fajtát találjak, akivel nem bosszantjuk egymást, és az volt a hab a tortán, hogy a számunkra legszebb lett a legjobban hozzánk illő fajta. :)

Nem sok dologra kell odafigyelni nála egészségügyileg, viszont a kajáját jól válogasd össze, mert fajtából adódóan hajlamos a húgykövesedésre, ami akár már másfél év alatt is kialakulhat, úgyhogy ha nem szeretnéd hamar megműttetni, akkor erre oda kell figyelni nagyon.

2010. nov. 21. 21:23
 19/21 anonim ***** válasza:
Seal80 ,pontosan így van ahogy leírtad.Mi pont egy éve novemberben találtuk,fel is volt fázva,kapott antibiotikumot,aztán ez mégegyszer előfordult,azóta szerencsére nincs ilyen gond.Érdemes olyan száraz kaját venni neki,ami kivédi a húgykövesedést,persze itt nem a legdrágábbra kell gondolni.A Friskies elérhető áron van,és megfelelő erre a célra,az enyém imádja.Főleg,hogy már ivartalanított cicáknak is van külön fajta.Inkább többet költ rá az ember,mint hogy az egészségét kockára tegye,ők is megérdemlik a gondoskodást,mivel ránk vannak utalva,vigyázzunk rájuk.És szerintem ne engedd ki,nagyon jól elvan lakásban.Sok boldog évet kívánok a cicáddal,jó választás. :)
2010. nov. 22. 14:21
 20/21 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem állatkínzás ha valaki kiengedi a cicáját.Sőt,kifejezettem jót tesz a cicusoknak.Nem híznak el olyan könnyen,és felfedezhetik a körülöttük lévő világot.
2011. jan. 6. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!